Kas Liechtensteini nimekaim mängumees valmistab ka eestlastele peavalu?

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mario Frick
Mario Frick Foto: AP/Scanpix

Tänases Eesti ja Liechtensteini sõpruskohtumises jookseb väljakule ka vastaste nimekaim mängumees Mario Frick. 36-aastane ründaja tegi debüüdi rahvuskoondise eest 1993. aastal kohtumises Eestiga, mille sinisärgid võitsid 2:0.


Eelkõige on Liechtensteini rekord­internatsionaal ja suurim väravakütt suutnud endale aastate jooksul nime teha Itaalias, kus ta on esindanud Arezzo, Verona, Ternana ja Siena klubi ning sahistanud väravavõrku ka Serie A tasemel. Tuntumatest klubidest on tema CV-l veel šveitslaste FC Zürich ja FC Basel.

Frick on suutnud rahvuskoondise koosseisus peavalu valmistada ka meie lähinaabritele, oma karjääri jooksul on ta saatnud kaks palli lätlaste ning ühe Soome koondise võrku. 2008. aasta EMi valikmängus oli just Fricki tabamus see, mis tõi Liechtensteinile lätlaste üle 1:0 võidu.

Koondise eest kokku 15 väravat löönud mees on teiste seas suutnud sahistada veel ka näiteks Saksamaa, Rumeenia, Austria ja Rootsi väravavõrku. Käimasolevas EM-valiktsüklis viis ta võõrsil toimunud kohtumises Šotimaaga Liechtensteini 1:0 juhtima, kuid lõpuks tuli siiski vastu võtta 1:2 kaotus (šotlased lõid võiduvärava alles 97. minutil – toim).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles