Suur pääsemine ja legendi narrimine

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piraeuse Olympiacose võrku kolm palli löönud Olivier Giroud (vasakul ) ja Arsenali kapten Per Mertesacker edasipääsu üle rõõmustamas.
Piraeuse Olympiacose võrku kolm palli löönud Olivier Giroud (vasakul ) ja Arsenali kapten Per Mertesacker edasipääsu üle rõõmustamas. Foto: SCANPIX

Tänavusel Meistrite liiga hooajal on Inglismaa jalgpalliklubid pälvinud tähelepanu oma ebastabiilse esinemisega. Lõpuks läks inglaste alagrupiturniiril igati korralikult, kui Manchester City ja Londoni Chelsea pääsesid edasi gruppide võitjatena ja Londoni Arsenal suutis samuti keerulisest seisust edasipääsu lunastada. Oma teravat keelt ei hoidnud hammaste taga Chelsea juhendaja Jose Mourinho.

Tänavusel alagrupiturniiril tegi oma elu ise äärmiselt raskeks Arsenal. Kahe kaotusega alustanud inglased teenisid järgnevast neljast matšist üheksa punkti ja kolmapäevane võõrsil teenitud 3:0 võit Piraeuse Olympiacose üle viiski nad lõpuks võrdsete punktide juures 16 parema sekka.

«Suutsime teha ideaalse mängu. Ütlesin enne kohtumist, et alagrupist edasi pääsemine oleks justkui suur pääsemine. Olen meeskonna üle väga uhke, kuna olime valmis nii vaimselt kui ka taktikaliselt,» rõõmustas Arsenali peatreener Arsene Wenger Briti meediaga vesteldes. «Ega paljud ei uskunud meisse, kuid tõestasime, et oleme meeskond, keda tuleb tõsiselt võtta. See oli üldse eurosarjas üks meie paremaid esitusi.»  

Sarnaselt Arsenaliga sai rõõmustada ka teine Londoni suurklubi Chelsea. Inglismaa kõrgliigas on tänavu Chelsea jaoks asjad läinud väga halvasti ning ka Meistrite liigas rippus viimase vooru eel kõik juuksekarva otsas. Koduväljakul teenitud 2:0 võit FC Porto üle tagas inglastele lõpuks G-grupis esikoha ning andis nende juhendajale Jose Mourinhole võimaluse keerata nuga vana võitluskaaslase Iker Casillase haavas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles