Pallimängudele väike kergendus, aga kemplus spordi rahastamise osas jätkub

Ats Kuldkepp
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kultuuriminister Indrek Saar koos Eesti Jalgpalli Liidu presidendi Aivar Pohlakuga.
Kultuuriminister Indrek Saar koos Eesti Jalgpalli Liidu presidendi Aivar Pohlakuga. Foto: Liis Treimann

RAHASTAMINE. Kultuuriminister Indrek Saar ütles eile ajakirjanikega kohtudes, et tuleval aastal on Eesti spordis raha oluliselt rohkem. Tegelikkuses ei tähenda loosung kaugeltki, et kõigil on järsku vahendeid piisavalt, aga kultuuriministeerium vähemalt otsib lahendusi.

Peale summade suuruse on oluline ka nende stabiilsus ja kindla süsteemi olemasolu. Viimatine kultuuriministeeriumi ettepanek ei jõudnud esialgu aga kuigi kaugele. Riigiettevõtted on seni kasumist saanud anda spordi- ja kultuuriürituste toetamiseks kuni kolm protsenti, aga kultuuriministeeriumi hinnangul võiks edaspidi muuta korda nii, et kaks protsenti kasumist läheks ainult spordile.

«Siis oleks võimalik tagada mingi stabiilsus. Rahandusministeerium seda ettepanekut paraku õigeks ei pidanud ja seda ei toetanud. Meie ettepanek jääb endiselt jõusse ja proovime edaspidi rahandusministeeriumilt ja valitsuselt rohkem mõistmist leida,» rääkis Saar. Küll peaks paika saama aastaid kõne all olnud süsteem, kuidas toetatakse tiitlivõistlustele jõudnud suuri meeskonnaalasid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles