Sport TV: Server ei pidanud koormusele vastu

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sport TV.
Sport TV. Foto: sporttv.ee

Internetipõhise spordikanali Sport TV teisipäevane otseülekanne TÜ/Rocki korvpallimeeskonna EuroChallenge sarja avamängust Šveitsis jättis enamik registreeritud kasutajaid pika ninaga, sest kodulehe server ei pidanud koormusele vastu.

Sport TV juht Revo Raudjärv, miks ülekanne ebaõnnestus?

Meil on selle kohta olemas kolm versiooni. Esiteks see, et kui kaks tuhat inimest korraga Sport TV kodulehele tulid, siis ei suutnud meie server seda avalehte enam avada. Võib öelda, et see oli meie enda möödapanek. Teise versiooni järgi ei pidanud ülekande pildi jaoks mõeldud Zone'i server koormusel vastu ning kolmandaks pole välistatud, et keegi üritas meie tasulisele lehele lihtsalt sisse häkkida ja see lõi kõik segi. Samas on paljud inimesed kiitnud meie poolt toodetud pilti.

Pilt ju hakkis kogu aeg?

See oleneb palju ka kodusest interneti kiirusest. Mulle on tulnud väga palju kirju, kus seda kiidetakse.

Kui palju teil oli mängu alguseks registreeritud kasutajaid?

Täpset arvu ei oska öelda, aga mingil hetkel oli neid 1100. Kuna server ei töötanud, siis panime pildi teisest kohast tasuta jooksma ning ma mäletan, et ühel hetkel oli meil 1500 vaatajat.

Ka heli oli selline, millest ei saanud midagi aru. Miks?

Kui vaadata seda mängu videot, mis on nüüd kodulehel üleval, siis inimesed võivad veenduda, et see heli oli suurepärane. Otseülekande ajal aga juhtus midagi, mille põhjus pole veel täpselt teada. Selles mõttes on küll kahju, et kommentaare ei kuulnud.

Internetikommentaarid olid üsna kriitilised ja inimesed nõudsid oma raha tagasi.

Meie eesmärk on pakkuda testperioodi jooksul umbes kümme ülekannet. Kui nad sellest pole rahul näiteks viiega, siis on muidugi põhjust raha tagasi küsida, aga see oli meie esimene katsetus. Sellele projektile tuleb anda aega. Ma loodan, et testperioodi lõpuks, 1. veebruariks, on inimesed ülekannetega rahul.

Miks testperiood ei võiks olla tasuta? 

Mitte kunagi varem pole ükski firma küsinud interneti otseülekannete eest raha. Meie eesmärk on välja selgitada, kas Eestis üldse on inimesed valmis selle eest maksma. Ja me tõestasime ära, et huvi on, aga selle kanali maksavad kinni selle vaatajad. Ilma rahata poleks võimalik seda testperioodi teha.

Kas te tunnistate, et esimene ülekanne kukkus läbi?

Jah, me ei jäänud sellega rahule. Oleme ise kõige rohkem nördnud, lootsime ja ootasine palju paremat, aga samas oleme saanud ka positiivset tagasisidet.

Mida ette võetakse, et edaspidi oleks ülekanne kvaliteetne?

Meil on plaanis vaadata üle serverite võimsused. See on puhtalt tehniline küsimus. Ilmselt ühe päeva töö.

Millal järgmine ülekanne toimub? 

Järgmine tuleb täisprofessionaalne teleülekanne, aga me ei saa seda hetkel veel välja reklaamida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles