Järgmine Häkkinen või Räikkönen? Soome vormelilootus pääses Red Bulli mainekasse noorteprogrammi

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Red Bulli vormelitiim.
Red Bulli vormelitiim. Foto: SCANPIX

16-aastane Soome vormelisõitja Niko Kari, kes võitis lõppenud hooajal kindlalt Põhjamaade vormel-4 sarja, sõlmis lepingu Red Bulli noorte sõitjate programmiga ning alustab teed vormel-1 sarja suunas, kirjutab MTV Sport.

Uuel hooajal sõidab Kari juba vormel-3 sarjas, kusjuures tema värbamisega Red Bulli võistkonda tegeles noortetiimi juht Helmut Marko isiklikult. Lisaks Karile sõidavad uuel hooajal tiimis Sergio Sette Camara ja Luis Leeds. Kaks esimest osalevad vormel-3 sarjas, 15- aastane Leeds võistleb aga aste madalamal, Suurbritannia vormel-4 sarjas.

Kari võitis lõppenud hooajal Põhjamaade regiooni vormel-4 sarjas 21 osavõistlusest tervelt kolmandiku ehk seitse sõitu ning jäi poodiumilt välja vaid kahel korral. Red Bulli noortetiimist on vormel-1 sarja jõudnud märkimisväärselt palju sõitjaid, kellest säravaim täht on mõistagi neljakordne maailmameister Sebastian Vettel.

Praegu sõidavad lisaks sakslasele kuninglikus sarjas tänu Red Bulli toele veel Max Verstappen, Daniil Kvjat, Carlos Sainz Jr ja Daniel Ricciardo. Lisaks on nende noortetiimi kaudu vormel-1 jõudnud veel Christian Klien, Vitantonio Liuzzi, Jean-Eric Vergne, Sebastien Buemi, Jaime Alguersuari ja Scott Speed. Red Bulli toetust on saanud karjääri jooksul vormel-1 sõitjatest nautida ka Enrique Bernoldi, Karun Chandhok, Robert Doornbos, Patrick Friesacher ja Narain Karthikeyan.

Soomlastest on varem Red Bulli programmi kuulunud Mika Mäki, kes võitis aastal 2007. ka vormel-Renault 2.0 Itaalia sarja, kuid lahkus 2009. aastal tiimist. Tänaseks 27-aastane Mäki võistles viimati aasta hiljem vormel-3 eurosarjas. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles