Täiuslik Balti liiga pühapäev Eesti käsipalliklubidele

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kehra võistkond.
Kehra võistkond. Foto: Marko Saarm

Eesti käsipalliklubid lõpetasid 2015. aasta viimase Balti liiga nädalavahetuse suurepäraselt. Kõik kolm said pühapäeval tabelisse suureskoorilise võidu juurde: HC Kehra/Horizon Pulp&Paper alistas HK Ogre/Miandumi 36:20, Viljandi HC oli üle teisest Läti klubist Riia Celtnieksist 34:25 ning Põlva Serviti sai jagu Valgevene meeskonnast Bresti HC Meškov tulemusega 42:30.

Eesti karikavõitja HC Kehra/Horizon Pulp&Paper tegi korraliku vigadeparanduse, sest laupäevase viigi järel Riia Celtnieksiga saadi nüüd kindel võit teise Läti klubi HK Ogre/Miandumi üle. 1:3 kaotusseisu jäädes möödus enamus ülejäänud avapoolajast kodumeeskonna taktikepi all ja vaheajale mindi juba 20:8 eduseisul.

Teisel pooltunnil lätlasi lähemale kui kümme väravat ei lubatud ja Kehra kirjutas tabelisse hooaja teise võidu tulemusega 36:20. Indrek Normak ja Uku-Tanel Laast viskasid võitjate kasuks 6 väravat. Kaimar Lees lisas 5, Ergo Rohi 4, Marko Slastinovski, Viktor Skrõpak ja Kaspar Lees 3, ning Indrek Napsep, Jorma Käsper ja Dmõtro Jankovski 2 tabamust. Mängu täpseim mees oli siiski Artis Kurmens 8 väravaga.

Viljandi HC noppis nädalavahetuse teise ja kogu hooaja kolmanda võidu Riia Celtnieksi üle. Läti karikavõitjast oldi selgelt üle 34:25 (17:12). Kristo Voika viskas üleplatsimehena 9 väravat. Karl Roosna ja Karl Toom tabasid 5, Ott Varik 4, Kristo Järve ja Mikk Varik 3 korda ning Veiko Luik, Kristjan Koovit, Vitali Vorobjov, Madis Parik ja Mark Lõpp lisasid 1 tabamuse.

Pühapäeva õhtu viimases mängus oli Põlva Serviti kodusaalis üle Bresti HC Meškovist 42:30 (24:17). Teist päeva järjest said värava kirja kõik platsil käinud Serviti väljakumängijad, parimana Ardo Puna 9 tabamust. Raiko Rudissaar viskas 6, Andreas Rikken ja Tõnu Jõks 5, Kristjan Muuga, Henri Hiiend ja Indrek Neeme 3, Sergei Ljubtšenko, Mario Karuse ja Siivo Sokk 2 ning Henri Sillaste ja Andrei Ternovõi 1 värava.

Kahes ülejäänud pühapäevases mängus saatis edu soosikuid. A-alagrupis pesi tiitlikaitsja Minski SKA eelmise päeva häbi maha ja alistas kordusmängus Klaipeda Dragunase 41:27 (21:12). Üllatavates raskustes oli ainus täiseduga meeskond Riihimäe Cocks, kes alistas B-alagrupi kohtumises Minski HC Vitjazi viimase hetke väravaga 30:29 (17:17).

SKA tõusis võiduga ka A-alagrupi liidriks. Balti liiga kolmekordsel võitjal on nüüd 8 punkti (7 mängust). Järgnevad Dragunas 7 (6), Viljandi 6, Kehra 5 (mõl. 4) ning Läti klubid Celtnieks ja Ogre/Miandum 2 silmaga (mõl. 5).

B-alagrupi liidrina jätkab Cocks 12 punktiga (6 mängust), Serviti on teine 8 (6) silmaga. Järgnevad Dobele Tenax 6, Kaunase Granitas-Gaja-Karys 4, HC Meškov 2 ja HC Vitjaz 0 punktiga (kõigil 5). Järgmine nädalavahetus Balti liigas toimub 23.-24. jaanuaril, mil Viljandi ja Kehra kohtuvad kodus SKA ja Dragunasega, Serviti on aga mänguvaba.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles