Keila noored korvpallurid võitsid Poolas pronksmedalid

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keila Korvpallikooli U16 meeskond
Keila Korvpallikooli U16 meeskond Foto: Erakogu

Keila Korvpallikooli U16 meeskond saavutas Poolas Varssavis peetud turniiril 3. koha. Kuue meeskonna osavõtul toimunud turniir näitas baltikumi korvpalli üleolekut – esikoha napsas Vilniuse Korvpallikool, niinimetatud surnud ringiga sai hõbeda lätlaste Ventspils ja pronksi Keila. Sama võitude arvu juures leppis korraldaja Varssavi Polonia 4. kohaga. Järgnesid SKS Inowroclawi Kaspirowicz ja TMK Wlotslawek. 

Mängud olid siiski kõigi jaoks keerulised – näiteks Ventspils kaotas kahele Poola meeskonnale, kuid suutis võita leedulasi ja eestlasi, viimased olid omakorda üle kõigist kolmest Poola meeskonnast.

Turniir algas Keilale kahe kaotusega. Mängu ei saadud kuidagi käima ning Vilniusele kaotati 56:71 (Rüütsalu 13, Pahv 11, Sengbusch 9, Tamkivi 8). Keila elu tegi kibedaks vastaste 213 cm pikkune tsenter, kes keeras oma korvialuse lihtsalt lukku. Ventspilsi vastu lagunes mäng viimasel veerandajal ning see tõi kaotuse 64:74 (Rüütsalu 17, Tamkivi 14, Kikkatalo 9, Liiva 7).

Turniiri teiseks päevaks saadi aga end hästi käima. Esmalt saadi jagu kodupubliku marulisel toel mänginud Polniast 79:63 (Kikkatalo 22, Liiva 14, Rüütsalu 12, Pahv 10). Selles mängus keerati asjad oma kasuks just viimasel veerandil, mis võideti 23:7.

Sama valemi järgi kulges ka õhtune mäng Inowroclawi vastu. Viimane veerandaeg võideti 20:9 ja kogu mäng 81:74 (Rüütsalu 27, Kikkatalo 15, Sengbusch 13, Pahv 8).

Enne turniiri viimast kohtumist 2014. aasta selle vanuseklassi Poola meistri Wloclaweki vastu oli seis selge – võit tagaks pronksmedalid, kaotus jätaks 4. kohale. Pärast viigiga lõppenud avaveerandit saadi turvaliselt juhtima ning väga ohtlikuks vastane enam ei muutunud. Tasuks võit 97:82 (Rüütsalu 23, Tamkivi 22, Sepik 16, Kikkatalo 14, Liiva 10).

Norman Rüütsalu valiti turniiri tähtede viisikusse ja ta sai eriauhinna ka suurima arvu resultatiivsete söötude eest. Lisaks temale mängisid meeskonnas: Roland Liiva, Margus Pahv, Kevin Sepik, Roland Tamkivi, Mart Maide, Hannes Hiie, Markkus Sildam, Conrad Sengbusch, Markus Kikkatalo ja Marek Uusoja.       

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles