Galerii: Kalju esimeses trennis uus brasiillane, tuttav itaallane ja Infoneti äärekaitsja

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Lõppenud koduse jalgpallihooaja kolmas meeskond Nõmme Kalju alustas täna valmistumist uueks hooajaks. Kalju esimesel treeningul võis näha tuttavat itaallast Damiano Quintierit, uut brasiillast Rafinhat ja ka seni Infoneti ridadesse kuulunud äärekaitsjat Trevor Elhit.

«Rafinha on 23-aastane poolkaitsja, playmaker. Sel hooajal mängis ta Brasiilias Serie B-s. Tal on väga korralik CV, viimati mängis ta meeskonnas, mille omanik on Rivaldo (Mogi Mirim – toim). Vaatasin tema videot ja ta tundus mulle selle põhjal huvitav mängija. Ütlesin, et tulgu kuuks ajaks testima. Ta on Rio de Janeirost, tal ei ole siin kerge!» kirjeldas naerulsui uut meest Kalju abitreener Fredo Getulio Aurelio, kes mehe Eestisse tõi.

«Leidsin, et on parem, kui ta tuleb siia pikaks ajaks, sest ta ei räägi ka inglise keelt. Aga ta elab koos Damianoga, kes oskab portugali teelt. Pikemalt ei oska ma tema kohta praegu rääkida, sest video on video, tahan teda väljakul näha,» sõnas Getulio. Rafinha, kelle täisnimi on Rafael de Sa Rodrigues, kuulus viimati Mogi Mirimi klubi ridadesse.

Kaljuga ei ole mullustest põhimeestest veel uut lepingut Joel Lindperel, vabaagent on ka Ken Kallaste, kes praegu viibib testimisel Soome tippklubi HJK juures. Samas ootab Kalju ka Kallastet oma treeningutele. Juba varem oli klubi teatanud serblase Borislav Topici lahkumisest, Kalju särki ei kanna enam ka Allan Kimbaloula ja Vladimir Voskoboinikov, kinnitas Kalju abitreener Sergei Terehhov. Uus peatreener Sergei Frantsev tänasel treeningul ei osalenud, sest viibib Moskvas koolitusel.

Lisaks tegi tänase Kalju treeningu kaasa 22-aastane äärekaitsja Trevor Elhi, kes on kerkinud viimase paari aastaga Infoneti meeskonna põhitegijate sekka. «Infonetilt on mul lepingupakkumine laual, aga vaatan veel natuke ringi ja uurin võimalusi,» sõnas Elhi. «Välismaale minekust olen ka mõelnud, aga uisapäisa kuskile tormama ei hakka.»

Kaljuga pole lepingut keskkaitse tugitalal Alo Bärengrubil, kes teeb siiski treeningutel kaasa ja loodab peatreeneri soosingu pälvida. Samuti osales Kalju trennis sel hooajal FC Florast Viljandi Tulevikus laenul olnud Gerdo Juhkam, kellele Floras enam kohta ei leidunud. Nädala pärast võib Kalju trennidega Terehhovi sõnul liituda ka Andrei Sidorenkov, kes on Frantsevile tuttav mullusest hooajast, mil venelane juhendas Sillamäe Kalevi hõbemedaliteni.

Itaallasest poolkaitsja Damiano Quintieri on Eesti jalgpallipublikule juba tuttav, sest hiilgas Kalju särgis kaks hooaega tagasi. Mulluse aasta rikkus itaallase jaoks raske vigastus. «Damianol oli pakkumisi ka Itaaliast ja Maltalt, aga ta tahtis ise siia tagasi tulla. Ta on tõeline Kalju fänn, jälgis eelmisel hooajal kõiki mänge ja hoidis end kogu aeg meie tegemistega kursis,» kirjeldas Getulio.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles