EOK ei kavatse Kelly Sildarut aasta naissportlase nominendiks seada

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kelly Sildaru (keskel) Dew Touri auhinnatseremoonial.
Kelly Sildaru (keskel) Dew Touri auhinnatseremoonial. Foto: Kelly Sildaru/Facebook

Eesti Olümpiakomitee EOK kodulehel on juba paar nädalat saanud valida lõppeva aasta Eesti parimaid sportlaseid ja olemasolevas nimekirjas muudatusi teha ei kavatseta. Seega ei lisata ka nimekirja nädalavahetusel USAs Dew Touril pargisõidus esikoha teeninud 13-aastast vigursuusatajat Kelly Sildarut.

EOK lehel kuuluvad naissportlastest valikusse Saskia Alusalu (kiiruisutamine), Merike Anderson (korvpall), Ksenia Belomestnova (allveesport), Erika Kirpu (vehklemine), Anett Kontaveit (tennis), Kristina Koroljak (fitness), Katrina Lehis (vehklemine), Epp Mäe (maadlus), Nelli Paju (vehklemine) ja Ingrid Puusta (purjetamine).

Kui EOK Sildarut eelvalikusse ei lisa, siis EOK kodulehel on võimalik tema poolt siiski hääletada. Kui sportlastele hääli andes teha valik «Keegi muu», siis on võimalik Kelly Sildaru nimi käsitsi sisse trükkida ja tema poolt hääletada.

«Meie tegime oma valiku, Kelly Sildaru jäi kaks nädalat hiljaks. Tal oli lihtsalt ebaõnn, et ta õnnestus nii hilja. Aga samas ma usun, et me oleks võib-olla ka kaks nädalat tagasi jõudnud sellele järeldusele (teda mitte nomineerida). See on küll vaid spekulatsioon,» sõnas EOK kommunikatsioonijuht Aivo Normak ERR Spordile.

Parima sportlase valimisel on rahvahääletus üks kolmest komponendist. Lisaks rahvale panevad enda valiku välja spordiajakirjanikud ja alaliidud. Lõpuks kõigi kolme hääled liidetakse ja selgitatakse välja võitja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles