IAAF plaanib luua kergejõustikutähe jaoks Rio olümpial soodsa olukorra

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Allyson Felix.
Allyson Felix. Foto: SCANPIX

USA kergejõustikustaar Allyson Felix soovib järgmisel suvel peetavatel Rio de Janeiro olümpiamängudel jahtida kuldmedalit nii 200 kui ka 400 m jooksus. Nüüd asus sportlasele appi ka USA Kergejõustikuliit, kes võttis ühendust Rahvusvahelise Kergejõustikuliiduga IAAF.

Ameeriklased soovivad, et kergejõustikuprogramm tehtakse ringi nii, et Felix saaks osaleda mõlemal alal, kirjutab Eurosport.

«Saime USA Kergejõustikuliidult ametliku palve. See vaadatakse üle paari päeva jooksul,» teatas IAAFi võistlusdirektor Paul Hardy.

Seni on ajaloo jooksul vaid kaks naist suutnud teha olümpiamängudel 200 ja 400 m jooksus kuldse duubli. 1984. aastal sai sellega hakkama Valerie Brisco-Hooks ja 1996. aastal Marie-Jose Perec.

«Meie treeningud on kavandatud nii, et saaksime osaleda olümpiamängudel mõlemal alal,» teatas Felixi treener Bob Kersee.

Felix on 200 m jooksus Londoni olümpiavõitja ning kolmekordne maailmameister (2005, 2007, 2009). 400 m jooksus krooniti ta maailmameistriks tänavu Pekingis.

Koos teatejooksudega on ameeriklannal ette näidata 4 olümpiakulda ja 9 MM-tiitlit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles