Valitsus lahendas segaduse, kuidas tiitlivõistlustele jõudvatele meeskondadele ettevalmistuseks toetust maksta

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti võrkpallikoondis, mis sel sügisel EM-finaalturniirile jõudis.
Eesti võrkpallikoondis, mis sel sügisel EM-finaalturniirile jõudis. Foto: Tairo Lutter

Valitsus kiitis kabinetiistungil heaks kultuuriminister Indrek Saare esitatud memorandumi, mis kinnitab rahvusvaheliste tiitlivõistluste finaalturniirile pääsenud suurekoosseisuliste võistkondadele toetuse eraldamise kriteeriumid.

2015. aastal oli Eesti esmakordselt ajaloos kahel korral esindatud Euroopa meistrivõistluste finaalturniiril. «See erakordne saavutus Eesti spordis nõudis erakorralisi kulutusi riigieelarvest, sest suurte võistkonnaalade jõudmine finaalturniirile on olnud pigem erand kui reegel,» selgitas kultuuriminister Indrek Saar.

«Vastavalt valitsuse kokkuleppele oleme koos Rahandusministeeriumiga välja töötanud tingimused, mille alusel edasipidi toetada kvalifitseerunud suurekoosseisulisi võistkondi, et anda sportlastele kindlustunne ja tagada nende maksimaalne ettevalmistus edukaks Eesti esindamiseks,» ütles Saar.

Rahvusvaheliste tiitlivõistluste finaalturniirile kvalifitseerunud võistkonda toetatakse kuni 200 000 euroga. Kui tiitlivõistluste finaalturniirile kvalifitseerumine selgub järgmise riigieelarve menetlemise ajal, suunatakse toetus Kultuuriministeeriumi eelarvesse. Kui tiitlivõistluste finaalturniirile kvalifitseerumine selgub eelarveaasta jooksul, pöördub kultuuriminister reservi taotlusega valitsuse poole.

Toetust on võimalik taotleda täiskasvanud meeste ning naiste Euroopa- ja  maailma meistrivõistluste finaalturniiril ning olümpiamängudel osalemiseks ja ettevalmistumiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles