Lapstähe teel tippu tuleb võidelda looduse karidega

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gerli Liinamäe.
Gerli Liinamäe. Foto: Peeter Langovits

Üldrahvalikus Kelly-Sildaru-vaimustuses tasub meenutada, et Eesti spordis on ka varem oodatud lapsstaaride sirgumist maailma spordi kõige kõrgemale tasemele. Näiteks iluuisutaja Gerli Liinamäe tõukas kõigest 15-aastase neiuna koduse valitsejanna Jelena Glebova korraks troonilt ja saavutas täiskasvanute EMil 13. koha. 

Liinamäele ennustati suurt tulevikku. Kogu perekond elas vaid tütre sportimise nimel ning tema toona töötu isa võttis kulutuste katteks koguni pangalaenu. Ajalehed kirjutasid tema ränkraskest päevakavast, kuhu koolitundide kõrvale pidi mahtuma kaks treeningut. Pole kahtlust, et tippu rühkimiseks tehti kõik.  

Tänaseks on Liinamäe esilekerkimisest möödunud viis aastat, kuid toonaseid tulemusi pole ta suutnud korrata. Paljud spordisõbrad on ta võib-olla isegi unustanud, eksivad ka need, kes arvavad, et nüüd juba 20-aastane noor naine on sportimise lõpetanud. Alles nädalavahetusel osales ta Eesti meistrivõistlustel, kuid pidi taas tundma pettumust. Terviseprobleemid ei lubanud vabakava sõita. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles