Aasta parimateks maadlejateks nimetati Epp Mäe ja Heiki Nabi

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Epp Mäe
Epp Mäe Foto: Marianne Loorents

Täna, 16. detsembril toimus Tallinnas, Euroopa Hotellis Eesti Maadlusliidu parimate sportlaste ja treenerite tunnustamine. Parimaks naismaadlejaks valiti Epp Mäe ja parimaks meesmaadlejaks Heiki Nabi.

Üritusele olid kutsutud 2015. aasta parimad sportlased ja treenerid. Samuti osalesid maadlusveteranid eesotsas kahekordse maailmameistri August Englasega ning Eesti Maadlusliidu toetajad ja partnerid. Ürituse avas Eesti Maadlusliidu president Priit Piilmann, kes tegi kokkuvõtte 2015. aasta maadlushooajast.

Parimaks naismaadlejaks arvestuses tunnistati MMi pronks ja U-23 EMi hõbe, Rio OMile juba kvalifitseerunud Epp Mäe. Parima naismaadleja treener on Ahto Raska. Parima kreeka-rooma maadleja tiitli pälvis taas kahekordne maailmameister ja Londoni OMi hõbe Heiki Nabi, kes tänavu tuli EMil pronksile ja sõjaväelaste Maailma Mängudel kullale.

Parima kreeka-rooma maadleja treeneri tiitli pälvisid kaks Heiki Nabi treenerit: Henn Põlluste ja Aleksander Jairus. Vabamaadluses oli parim EMi 8. koha saanud Aleksei Baskakov ja parima vabamaadleja treener Aleksei Hapov. Parimaks naistemaadluse juunioriks tunnistati juunioride EMi ja U-23 EMi 5. koht Anastassia Krasnova ja tema treener Andrei Jevsejev.

Juunioride arvestuses tunnistati parimaks kreeka-rooma maadluses Kevin Baumann ning vabamaadluses Aimar Andruse. Sama võistlusklassi parimaks kreeka-rooma treeneriks tunnistati Marger Pormann ja vabamaadluse treeneriks Arved Külanurm.

Kadettide arvestuses tunnistati parimaks kreeka-rooma maadlejaks kadettide EM 5.koht Jegor Jakovlev ja vabamaadluses Kevin Ervald. Sama võistlusklassi parimaks kreeka-rooma maadluse treeneriks tunnistati Allan Vinter ja vabamaadluse treeneriks Rain Aleksandrov.

Veteranide arvestuses oli sellel aastal parim veteranide maailmameister Olev Kiirend. Klubide arvestuses oli sellel aastal parim kreeka-rooma maadlusklubi Märjamaa MK Juhan ja parimaks vabamaadlusklubiks Põltsamaa SK Nipi. Parimaks naistemaadlusklubiks tunnistati Tapa SK.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles