Audrus toimuv 1000 km sõit jõuab Motors TV ekraanile

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ringrajaautod võistlushoos.
Ringrajaautod võistlushoos. Foto: Erakogu

Tuleva aasta juunis toimub Pärnu lähistel Audru ringrajal autode 1000 km võidusõit Baltic 1000 Race, kuhu oodatakse osalema ligikaudu 40 meeskonda. Lisaks võidusõidule, lubavad korraldajad pakkuda pealtvaatajatele ka muusikalist meelelahutust ning muid huvitavaid tegevusi erinevas vanuses inimestele. 

Baltic 1000 Race reeglid on kooskõlastatud rahvusvahelise pikamaavõistluste korraldajaga Creventic. See tähendab, et rajale on koos tulemas nii 1,6 liitrised masinad kui ka GT3 klassi Porsched, Ferrarid ja Mercedesed.

«Esimesel aastal loodame rahvale näidata kuni 40 kiiret ja eksklusiivset masinat ning ma võin kinnitada, et lisaks Eesti, Leedu ja Läti kihutajatele, näeme rajal ka Soome, Rootsi, Belgia ja teiste maade võistlejaid,» rääkis Audru ringraja juht Andres Hall. Võistluse korraldus tiimis on ka aastaid Leedus Palangas analoogseid kihutamisi korraldanud Darius Grinbergas.   

Võistlus avatakse neljapäeval 16. juunil Pärnu kesklinnas ning samal päeval sõidetakse ka vabatreeningud.  Reedel on kavas kvalifikatsioonisõidud ning laupäeval, 18. juunil, antakse  keskpäeval start ligikaudu kaheksa tundi kestvale kihutamisele.

Võistluse meediapartnerid on Eestis on Postimees, Leedus Eesti Meedia kontserni kuuluv 15min.lt ja Lätis tvnet.lv, kelle vahendusel saab kihutamist jälgida ka otseülekandena. Hilisemat võistluse kokkuvõtet on võimalik näha ka rahvusvahelises auto- ja motospordi telekanalis Motors TV.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles