Eestlased alustasid sõudeergomeetritel vägevat maailmarekordiüritust

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõudeergomeeter.
Sõudeergomeeter. Foto: LAURI KULPSOO/PM/SCANPIX BALTICS

Laupäeva 19. detsembri hommikul kell 9.00 alustasid Tiina Kapten ja Aivar Vaus enneolematu katsumusega – neil on plaan sõuda sõudeergomeetritel 24 tundi järjest ja läbida selle aja jooksul võimalikult pikk distants. 

Mõlema sportlase esmaseks eesmärgiks on masinat 24 tundi järjest töös hoida. Mitte keegi pole Eestis seda varem individuaalselt teinud. Varasemad 24 tunni sõidud on olnud kas tandemite või suurte võistkondade sõidud.

Aivar Vausil on olemas kogemused lausa kahest varasemast 24 tunni sõidust, kus mõlemal korral õnnestus püstitada ka vastava kategooria maailmarekord, 2013. aastal koos Madis Lõhmusega 50-59 aastaste meeste ja 2014. aastal koos Tiina Kapteniga 40-49 aastaste segatandemite arvestuses.

Maailmarekordid on sõudjatel mõttes ka seekord. Kaptenil oleks vaja rekordi püstitamiseks ületada juba alates 2000. aastast ameeriklanna Kathleen Carrolli nimele kuuluv 240 459 m distants ja Vausil hollandase Andre Derkseni poolt 2014. aastal läbitud 278 229 meetrit. Kui varasemad sõidud on toimunud Harku sõudebaasis, siis seekordne toimub «Koduklubi Telliskivis» (Tallinnas, Telliskivi 60).

Sõidul on ka heategevuslik külg, sest üritatakse koguda raha Tallinna sõudeklubi noorsportlastele uue paadi jaoks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles