Premier League’i üllataja esiväravavahil on kõrini võrdlustest enda kuulsa isaga

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leicester City esiväravavaht Kasper Schmeichel.
Leicester City esiväravavaht Kasper Schmeichel. Foto: SCANPIX

Inglismaa jalgpallimeistrivõistlustel teeb tänavu suurepärast hooaega Leicester City, kes läheb jõuludele vastu Inglismaa kõrgliiga liidrina. Meeskonna üheks juhtmängijaks on 29-aastane väravavaht Kasper Schmeichel, kelle isaks on legendaarne Peter Schmeichel.

Intervjuus Sportsmailile tunnistas taanlane, et võrdlused isaga muutuvad aina tüütavamaks. «See läheb iga kuuga aina hullemaks. Arvasin, et asjad lähevad paremaks. Ma ei teagi, miks ma nii arvasin. Mingil põhjusel pakub see teema inimestele aina rohkem huvi,» rääkis Leicester City esiväravavaht.

«Sellised võrdlused ei ole minu karjäärile mingit kasu toonud. Pigem on asjad vastupidi. Arvan, et oleksin pidanud praeguseks juba pikemalt Premier League’is mängima. Olen 29-aastane, olen abielus ning mul on kaks last, kuid mind nähakse ikkagi kellegi pojana. Inimesed võtavad mind seetõttu endiselt lapsena,» kurtis Schmeichel.

29-aastane mängumes on praeguseks kerkinud ka Taani koondise esiväravavahiks, Taani koondist on ta esindanud 18 korda.

Leicester City esiväravavahi isa Peter Schmeichel oli 1990ndatel Manchester Unitedis tõeline legend ning ta kroonti viiel korral Inglismaa meistriks ning korra Meistrite liiga võitjaks. Lisaks võitis ta 1992. aastal Taani koondise ridades EM-tiitli.

Kasper Schmeichel koos osa Peter Schmeicheliga. Foto:
Kasper Schmeichel koos osa Peter Schmeicheliga. Foto: Foto: SCANPIX
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles