Blatter: kõiges on süüdi USA, kuid ma tulen veel tagasi

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FIFA ekspresident Sepp Blatter.
FIFA ekspresident Sepp Blatter. Foto: SCANPIX

Täna FIFA eetikakomisjonilt kaheksa-aastase jalgpallis tegutsemise keelu saanud Sepp Blatter ja Michel Platini olid mõlemad ajakirjanikega vesteldes jätkuvalt seisukohal, et tegemist on nende vastu algatatud ebaõiglase nõiajahiga.

«Kui oleksime andnud 2022. aasta MMi USA-le, poleks me praegu siin,» vahendas USA Today Blatteri sõnu. Ehkki Blatteri enda vastu pole FBI uurimist algatanud, on hulk tema kolleege USA ametivõimude poolt või palvel juba vahistatud. Neile pannakse süüks MMide korraldusõiguste andmist suure rahalise meelehea eest.

Silma all plaastrit kandnud Blatter – eri allikate arvates on põhjuseks tema näolt hiljuti eemaldatud sünnimärk – andis tänase pressikonverentsi Šveitsis samas hoones, kus asus kord FIFA peakorter. 79-aastane Blatter töötas organisatsioonis neli aastakümment, alates 1998. aastast pidas ta presidendiametit. Pressikonverentsile tütre toeks kaasa võtnud Blatter alustas 20-minutilise monoloogiga, kus nimetas ennast poksikotiks. «Olen seda organisatsiooni 41 aastat kogu südamest ja täie südametunnistusega juhtinud,» sõnas ta, vältides aga oma tegude eest vabandamist. «Ma ei tunne häbi. Mul on kahju, aga mitte häbi.»

Blatter lisas, et pidanuks 2014. aasta MMi järel ametist loobuma, ning tõotas oma puhtuse nimel edasi võidelda. «Algul olin kurb, aga enam mitte. Nüüd olen võitlushimuline,» lisas ta, lõpetades pressikonverentsi Arnold Schwarzeneggeri poolt kuulsaks lausutud fraasiga: «Ma tulen veel tagasi!».

Platini piirdus vaid pressiteate avaldamisega, märkides seal, et protsess on olnud «täielik farss» ning ta on otsuses «äärmiselt pettunud». Prantslane on lubanud otsuse Rahvusvahelisse Spordiarbitraaži edasi kaevata. «Minu vastu algatatud protsess oli puhas maskeraad. Selle eesmärk on minu nime mustata,» lisas Platini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles