Hirmu ületamiseks tuleb mõelda, et saan hakkama

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kelly Sildaru Dew Touri pargisõidu rajal.
Kelly Sildaru Dew Touri pargisõidu rajal. Foto: Kelly Sildaru/Facebook

Hulljulgeid õhulende tegeva Kelly Sildaru parimad saavutused pärinevad seni pargisõidust. Lisaks sellele soovib ta edaspidi rohkem tegusid teha ka teisel olümpiaalal, rennisõidus, mis on kohati lihtsam, aga samas ka hirmutavam.

Kelly, kumb ala sulle endale rohkem meeldib, kas pargisõit või rennisõit?

Rennisõidu puhul on lihtsam see, et seal ei ole kunagi hoo üles saamise probleemi. Samas on seal jube see, et hüpped lähevad kõrgele. Seal kõrgel olles on aga natuke hirmus. Tegelikult meeldivad mulle mõlemad alad võrdselt.

Kui tihti üldse hirmu tunned?

Hirmu tunnen siis, kui lähen uusi trikke tegema. Sellistel hetkedel muretsen, kas mul tulevad asjad välja. Näiteks kui esimest korda proovisin tagurpidi saltot, siis kukkusin selili lume peale. Tegin trikki liiga kiiresti. Muidu on seni kõik üpris hästi õnnestunud.

Kuidas hirmust üle saada?

Esmalt mõtlen rahulikult oma sõidu ja trikid läbi. Seejärel mõtlen, et saan sellega hakkama, ning lähen, proovin ja teen selle ära.

Kuidas käib üldse uue triki õppimine?

Esmalt harjutan seda batuudi peal, siis rulluisukudel, seejärel hüppan vette ja lõpuks tuleb seda teha lume peal. 

Kas uusi asju õppides näitab isa ka midagi sulle ise ette ning kas ta mõnda väga ägedat trikki ka oskab?

Mõnikord näitab ette. Kunagi suusatasime rohkem koos, kuid ka praegu teeme mõningaid trikke koos. Praegu ei oska öelda, kas ta midagi väga ägedat teeb, kuna ta ei hüppa enam väga palju. Aga vend teeb küll hästi.

Kas oled mõne äraõpitud triki üle olnud eriti uhke?

Pärast iga äraõpitud trikki olen õnnelik, et sain hakkama ja olen võimeline selle ära tegema.

Kes on sinu iidolid, kellele sa vaatad alt üles?

Mulle meeldib Šveitsi rennisõitja Virginie Faivre (kolmekordne rennisõidu maailmameister). Lisaks meeldib mulle Gus Kenworthy (Sotši OMi pargisõidu hõbe). Ta teeb nii rennisõitu kui ka pargisõitu ning on mõlemas väga hea. Mulle meeldib see, et ta saab hästi hakkama mõlema alaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles