Video: droon oleks võistluse ajal peaaegu tapnud maailma parima mäesuusataja

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marcel Hirscher Madonna Di Campiglio MK-etapil slaalomirajal.
Marcel Hirscher Madonna Di Campiglio MK-etapil slaalomirajal. Foto: SCANPIX

Neljal eelmisel hooajal mäesuusatamise MK-sarjas kokkuvõttes esikoha teeninud austerlane Marcel Hirscher pääses Madonna di Campiglios peetud MK-etapil napilt traagilisest õnnetusest, kui slaalomivõistluse ajal kukkus televisiooni kasutuses olnud droon täpselt tema selja taha.

Võistluse ajal ei saanudki Hirscher juhtunust aru, kuid hiljem tänas mees Instagramis enda head õnne. «Austrias ja Šveitsis on võistluse ajal droonide kasutamine keelatud. Itaalias on nende kasutamine aga lubatud,» sõnas Rahvusvahelise Suusaliidu FISi võistlusdirektor Markus Waldner Eurospordile. «Juhtunu oli totaalne segadus ning sellel saavad olema tagajärjed. Tulevikus droone enam ei kasutata.»

Waldneri sõnul ei olnud droonidel luba võistlusraja kohal lendamiseks ning droonid pidid lendama võistlusraja ja pealtvaatajate ala vahelises piirkonnas.

Eile õhtul peetud slaalomivõistluse lõpetas 26-aastane Hirscher kokkuvõttes teise kohaga. Kindla võidu teenis norralane Henrik Kristoffersen ja kolmandaks tuli austerlane Marco Schwarz.

Vaata videot Eurospordi lehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles