Jalgpallimaailma suurüllatajate peatreener: oleme nagu Forrest Gump

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Forrest Gump (Tom Hanks)
Forrest Gump (Tom Hanks) Foto: Corbis/Scanpix

Enne aastalõpu kohtumisi jalgpalli Inglismaa kõrgliigas esikohta hoidva Leicester City peatreener Claudio Ranieri tõi oma meeskonna ootamatu edu kohta lõbusa võrdluse filmimaailmast.

Aasta eest jõulude ajal liigatabelis viimasel real olnud ja kevadel kõrgseltskonda napilt püsima jäänud Leicesterit ennustati tänavugi väljakukkujate hulka ning pakuti, et Ranieri on üks esimese peatreenereid, kes vallandatakse. Selle asemel on Leicester enne homseid mänge 38 punktiga tabelis esikohal, edestades kahe punktiga Arsenali.

Manchester City jääb neist 17 vooru järel maha juba kuue, Tottenham, Manchester United ja Crystal Palace aga üheksa punktiga. Kui arvestada ka eelmise hooaja lõppu, on Leicester kaotanud viimasest 26 liigamängust vaid kaks (aprilli lõpus Chelseale ja septembris Arsenalile), võitnud aga tervelt 18. Meeskonna ümbersünd on seda hämmastavam, et enne aprillis käivitunud võiduseeria algust suudeti 29 järjestikusest kohtumisest kolm punkti tabelisse kirjutada vaid neljal korral.

Kui Ranierilt küsiti enne homset mängu üheksandal kohal asuva Liverpooliga, kui kaua Leicesteri edu võiks kesta, vastas itaallane ESPNile: «Olen väga enesekindel, sest kui klubi suutis end eelmisel hooajal kahe viimase kuuga väljalangemisest päästa, tähendab see, et meestel on suurepärane võhm. Miks me ei võiks aina joosta, joosta ja joosta? Oleme nagu Forrest Gump,» tõi ta lõbusa võrdluse Tom Hanksi kehastatud filmitegelasega, kes täitis samanimelises linateoses kohusetruult talle antud käsku – jookse! «Jah, Leicester on Forrest Gump. Palun väga, nüüd on teil pealkiri olemas,» naeris Ranieri.

Uudist vahendanud ESPN märkis seepeale Hanksi edasisele filmikarjäärile viidates vaid, et loodetavasti ei jõua Leicesteri jaoks varsti kätte «Apollo 13» aeg...

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles