Balta ja Kanter valiti aasta kergejõustiklasteks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gerd Kanter (vasakul) ja Ksenija Balta.
Gerd Kanter (vasakul) ja Ksenija Balta. Foto: ekjl.ee

Täna õhtul kuulutas Eesti Kergejõustikuliit pidulikul hooaja lõpetamisel välja aasta parimad sportlased.

Parima meessportlase tiitli pälvis kettaheitja Gerd Kanter (Tallinna SS Kalev), kelle tänavuste tulemuste hulka kuuluvad EMi 4. koht, võistkondliku EMi võit, esikoht kahelt Teemantliiga etapilt ja liigasarja kokkuvõttes 3. koht.

Ühtlasi läks Kanter tulemusega 71.45 m kirja hooaja liidrina nii maailma kui Euroopa edetabelis.
Parimaks naissportlaseks pärjati kaugushüppaja Ksenija Balta (Tallinna SS Kalev), kes võitis sise MMil 4. koha ning kordas sel hooajal Eesti rekordit tulemusega 6.87.

Maailma hooaja edetabelis kerkis Balta 12. ja Euroopas 7. kohale. Aasta parima meessportlase treeneriks nimetati Vesteinn Hafsteinsson ning parima naissportlase treeneriks Andrei Nazarov.

Eesti Kergejõustikuliidu president Erich Teigamägi lausus, et kuigi lõppenud hooaega ei kaunistanud harjumuspäraseks saanud medalivõidud, annab viis neljandat kohta rahvusvahelistelt tiitlivõistlustelt põhjust loota, et juba lähihooaegadel seisavad Eesti kergejõustiklased taas nii maailma kui Euroopa pjedestaalidel.

«Konkurents on see jõud, mis viib edasi ja toob tulemusi. On heameel, et hooaja parimate valmisel täheldasime tõsist riigisisest konkurentsi, sealhulgas ka parima mees- ja naissportlase valimisel, kus Kanteri ja Balta kõrval olid tugevad Mikk Pahapilli ja Anna Iljuštšenko kandidatuurid,» rääkis Teigamägi.

Noorsoo klassis alla 23-aastaste sportlaste seas valiti parimaks meessportlaseks Igor Sjunin (EMÜ SK) ja naissportlaseks Grit Šadeiko (Tartu Ülikooli Akadeemiline SK).

Sjunin sai täiskasvanute EMil kolmikhüppes 19. koha, võistkondlikul EMil tuli kolmikhüppes neljandaks ja kaugushüppes viiendaks. Kodustel meistrivõistlustel tegi ta puhta töö, võites nii täiskasvanute kui U23 meistrivõistlused ning püstitas uue Eesti U23 rekordi 16,86.

Šadeiko sai EMil viievõistluses 19. koha, võistkondlikul EMil kaugushüppes 4. koha ja 100 m jooksus 9. koha ning Superliigas kuulus talle viievõistluses individuaalselt 8. ja võistkondlikult 5. koht.

Eesti sisemeistrivõistlustel võitis ta kullad 60 m, 60 m tj, 200 m jooksudes ja viievõistluses ning Eesti meistrivõistlustel kuldmedalid 100 m ja 4x100m ja pronksi kaugushüppes.

Parimaks noorsooklassi meeste treeneriks kuulutati Toomas Klaup ja naiste treeneriks Anne Mägi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles