Kui kõige andekam on kõige pisem

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dani Pedrosa
Dani Pedrosa Foto: SCANPIX

MotoGP sarjas tänavu kolmanda koha saanud Honda meeskonna liige Marc Marques kiitis intervjuus Speedweekile oma tiimikaaslast Dani Pedrosat. 30-aastane lühikest kasvu hispaanalne on Marquese sõnul kõige andekam võidusõitja kogu sarjas.

«Kui me räägime toorest talendist, siis on Dani meie hulgas parim,» tunnistas Marques. «Ta on kasvult kõige väiksem ja peab MotoGP ratta võimsusega toime tulema.»

Pedrosa on kõigest 158 cm pikk ja mehe kehakaal on 51 kg. Vaatamata sellele on ta oma karjääri jooksul võtnud MotoGP sarjas 28 võitu ja jõudnud 100 korda poodiumile. Eelmise hooaja algus kulges Pedrosal üle kivide ja kändude, kuid aasta viimasest viiest etapist võitis ta kaks ja jõudis veel kahel korral ka poodiumile.

Väikese keha ja võimsa mootorratta koosmõju viib tihti vigastusteni. «Tema füüsisilsed näitajad takistavad teda. Õnnetused viivad tihtilugu vigastusteni ja need võivad teda ettevaatlikumaks muuta,» rääkis Marques.

Ka 22-aastane Marques on tuntud agressiivse ja kiire sõidustiili poolest, kuid mees tunnistab, et õppis kõik parimad nipid Pedrosalt. «Dani näitas, kuidas peaksin MotoGP ratast juhtima. Instinktiivselt kasutaksin veidi ümmargusemat sõidustiili, kuid Dani stiil on kiirem.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles