Video: algselt Baruto vastaseks pakutud MMA-legend tegi võimsa tagasituleku

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fjodr Jemeljanenko (paremal) koos Venemaa presidendi Vladimir Putiniga.
Fjodr Jemeljanenko (paremal) koos Venemaa presidendi Vladimir Putiniga. Foto: SCANPIX

Jaapanis Saitamas peetud vabavõitlusturniiril naasis kolme ja poole aasta pikkuse pausi järel ringi ala legend Fjodor Jemeljanenko. 39-aastase venelase tagasitulek oli võimas, sest hindule Singh Jaideepile tehti tuul alla vaid kolme minutiga.

Jemeljanenko püsis aastatel 2001-2009 võitmatuna, kuni Fabricio Werdum temast viimaks jagu sai. Kaotusega lõppesid ka venelase järgmised matšid Dan Hendersoni ja Antonio Silva vastu. Järgnesid kolm võitu, ent 2012. aasta juunis peetud kohtumine Pedro Rizzoga jäi talle võidust hoolimata tükiks ajaks viimaseks. Nüüd aga sundis Jemeljanenko Singhi vaid kolme minuti järel löökidega alistuma.

Kokku on venelane nüüd võitnud 39 peetud matšist 35. Naasmismatši võit oli stiilipuhas ja kindel, ent Jaideep polnud ka tippklassist vastane. «Tahaksin näha, kuidas ta praegu tipus olevate meestega hakkama saab. Aga ilmselt võttis ta seda matši ja võtab ka järgmisi matše ettevalmistusena suuremateks kohtumisteks,» lausus ESPNile kohtumist kommenteerinud ala legend Chuck Liddell. Jemeljanenko ise sõnas, et vaid aeg näitab, kas talle pakutakse võimalust osaleda tähtsaima MMA-promootori UFC või mõne teise organisatsiooni matšides.

Samal Rizin Fight Nightil, kus osales Jemeljanenko, tegi oma MMA-debüüdi ka eestlane Kaido Höövelson, kes alistas esimeses matšis Peter Aertsi. Kui sai teatavaks, et varem Baruto nime all sumomaailmas säranud Höövelson teeb debüüdi vabavõitlejana, pakuti tema esimeseks vastaseks algul just Jemeljanenkot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles