Fotod: Eesti jalgpallikoondislase võimalik debüüt valmistas inglastele rõõmu

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti jalgpallikoondis alustab täna teekonda Abu Dhabisse, et pidada seal 6. jaanuaril maavõistlusmäng Rootsiga. Täna Tallinnas kogunenud tiimis on kolm potentsiaalset debütanti (Mattias Käit, Hindrek Ojamaa, Mait Toom). Noorimana on koondisekutse teeninud 17-aastane Mattias Käit, kes pallib igapäevaselt Inglismaal.

«Olen saanud praegu nädal aega Eestis olla. Närv oli natuke sees enne kogunemist. Väga hea tunne on olla A-koondises. Loodan, et saan ka debüüdi tehtud,» tunnistas Fulhami hingekirja kuuluv Käit.

Kuna 6. jaanuar pole ametlik mängupäev, siis pole ka klubidel otsest kohustust pallureid rahvuskoondiste juurde lubada, kuid Käidi A-koondisesse pääsemine valmistas lõpuks rõõmu ka koduklubile.

«Klubi esialgu väga õnnelik ei olnud, kuna alles aasta lõpus olin siin B-koondise juures. Öeldi, et olen siin üpris palju erinevate koondiste juures käinud ja tuleks rohkem ka Fulhami asjadele keskenduda. Nad esialgu ei teadnud, et tegemist on A-koondise mänguga ja seetõttu ei tahetud mind eriti lubada. Kui nad said teada, et tegemist on A-koondise kohtumisega, siis nad kätte ette ei pannud ning olid väga õnnelikud,» rääkis Käit. «Olen väga tänulik Fulhamile, et mind koondise juurde lubati.»

Koondise tänast trenni läbi viinud meeskonna abitreener Janno Kivisild tunnistas, et Käit sai koondisesse kaasatud just tulevikku silmas pidades. «Vaatame tuleviku suunas. Näeme Mattiasel selliseid omadusi, mis annavad alust arvata, et on tegemist perspektiivika noormehega A-koondist silmas pidades,» põhjendas Kivisild. «Tal on olemas rahvusvaheliseks jalgpalliks vajalik kiirus, osavus, mängust arusaamine ning otsuste vastuvõtmise võime ajas ja ruumis. Selles on ta väga tubli. Tal on väga head eelused olemas.»

Praeguse laagri ja kolmapäevase kohtumisega loodetakse saada selgust, millisel positsioonil võiks Käiti koondises kasutada. «Tänasel päeval on meil enda jaoks vaja selgust saada, millisel positsioonil tema parimad omadusel välja tuleksid,» rääkis Kivisild, kes märkis, et Inglismaal pallivat noormest on võimalik kasutada nii ääreründaja kui ka tipuründaja positsioonil.

«Kõige kindlamalt tunnen end alumise ründaja või tipuründajana. Olen mänginud ka äärel. Olen valmis mängima seal, kus treener mind kasutada soovib. Usun, et saan hakkama,» sõnas Käit enda eelistuste kohta.

Eesti kohtub Rootsiga kolmapäeval Eesti aja järgi kell 17.45.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles