Baruto ringi ääres võidule aidanud eestlane: midagi sellist pole varem saavutatud

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Baruto (keskel) pärast võidukat matši koos toetajaskonnaga, kelle seas on teda ringi ääres abistanud Ivo Pukk (vasakul).
Baruto (keskel) pärast võidukat matši koos toetajaskonnaga, kelle seas on teda ringi ääres abistanud Ivo Pukk (vasakul). Foto: Viimsi Tigers Gym/Facebook

31. detsembril esimest korda vabavõitlejana ringi sammunud Kaido Höövelson astus sealt ka sama kindla võitjana välja, kui ta alistas Jaapanis Saitamas peetud matšis Hollandi K-1 legendi Peter Aertsi. Sumos Barutona kuulsust kogunud võitlejale ringi ääres eestikeelseid juhiseid jaganud Ivo Pukk tunnistas, et tegemist oli kõige suurema areeniga, kuhu eestlasest vabavõitleja on seni pääsenud.

Höövelson ei andnud vana-aastaõhtul peetud matšis kolme kolme minuti pikkuse raundi jooksul vastasele suurt sõnaõigust. «Kõik läks planeeritult, just nii nagu pidi. Taktika töötas,» sõnas Postimehele Pukk, kes oli matši ajal üks kolmest abilisest Baruto nurgas. «Matši ajal hüüdsin talle ikka konkreetseid juhiseid, mille olime varem läbi arutanud. Kui Jaapanisse jõudsin, siis rääkisime veel kogu strateegia läbi. Ringi ääres saime olla kolmekesi, kuid kokku oli tiimi suurus umbes 15 inimest ja kokku oli kohapeale sõitnud toetajaskond ligi 45 inimest.»

Rizin Fighting Federation poolt korraldatud võistlusel pidi Höövelson esialgu kohtuma Jerome Le Banneriga, kuid lõpuks läks ta vastamisi Aertsiga. Kui meedias kirjutati mitmel puhul, et Aerts on just peamine mees, kes eestlase matšiks ette valmistas, siis selle info lükkas Pukk ümber. «Selle koha pealt on läbi käinud veidike vale informatsioon, kuna treenerite tiim oli ikka veidike teine, kes osalesid ka taktika paika panemisel,» täpsustas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles