Olümpiamedalite ootus, utoopilised plaanid ja vaba ametikoht

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neinar Seli
Neinar Seli Foto: SCANPIX

Möödunud spordiaasta kohta esitatud kümnest küsimusest suutis Postimehe sporditoimetus anda õige vastuse kuuele. Me nägime ette, et Eesti võrkpallikoondis saab EM-finaalturniiril ühe võidu, ja seda ka suudeti. Samuti lootsime, et Eesti vehklejad jätkavad tiitlivõistlustel medalite võitmist. Meie epeenaiskonna EMi hõbe polnud üllatus, küll aga tuli välguna selgest taevast meeskonna hõbemedal. Uskusime ka seda, et Tartu Rock suudab pärast aastatepikkust pausi tõusta Kalev/Cramo asemel koduse korvpallimeistri troonile, ning nii ka läks. 

Sarnaselt võrkpalluritega EMi finaalturniiril mänginud korvpallikoondise alagrupist edasipääsu oli raske loota ning ennustasime, et seda ei juhtu. Eesti suutiski alistada vaid Ukraina ja lõpetas turniiri alagrupimängudega. Eesti suusatamise nigel seis sundis arvama, et ükski eestlane Faluni MMil 20 parema hulka ei pääse, ja ka see ennustus oli kahjuks õige.

Eesti spordi üks põletavamaid küsimusi on rahastamine. Ennustasime, et 2015. aastal ei muutu midagi ning riigifirmade rahakott jääb Eesti spordile suletuks. Tegelikkuses saadi riigifirmadest küll mõned juhulikud toetused, kuid selget süsteemi, kuidas riigiettevõtted peaksid sporti rahastama, ei loodud.

Liiga optimistlikud olime Gerd Kanteri medalivõidu suhtes Pekingi MMil. Seekord jäi kettaheitjast vanameistril poodiumile tõusmisest napilt puudu ja tal tuli leppida 4. kohaga. Rallimees Ott Tänakule ennustasime hooaja kokkuvõttes võimalust kerkida WRC-sarjas esikolmikusse. Tegelikult suutis ta hooaja jooksul tõusta vaid korra poodiumile. Hooaja kokkuvõttes 10. koht.

Valeks osutus ka meie ennustus, et Levadia jätkab Eesti jalgpalli valitsemist. Troonile kerkis hoopis noortest meestest koosnev FC Flora.

Üks meie õhkuvisatud küsimus ei saanudki möödunud aasta jooksul vastust. Uskusime, et Kristina Šmigun-Vähi advokaadid teevad nii head tööd, et meie suusakuningannat ei suudeta vanade dopinguproovide abil süüdi mõista. Saaga pole aga veel lahendust saanud ning see küsimus tuleb paigutada ka uue aasta ennustuste hulka.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles