Pehrsson: meil peab olema julgust ennast proovile panna

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Magnus Pehrsson.
Magnus Pehrsson. Foto: Liis Treimann

Eesti jalgpallikoondis kohtub homme uue aasta esimeses maavõistluses Abu Dhabis Rootsi koondisega. Kuna tegu pole ametliku mängupäevaga ja ka Eesti poolel jääb seetõttu kõrvale hulk tavapäraseid põhitegijaid, kasutab peatreeneri Magnus Pehrsson mängu eeskätt selleks, et kinnistada detsembrikuises B-koondise laagris tehtut.

«Kuna 14 mängijat 18st on samad, kes viibisid ka tolles laagris, jätkame sama taktikaga, mida juurutasime seal. Ehkki klubihooaeg on läbi ja kõik mehed pole sajaprotsendilises füüsilises vormis, on nad selle võrra värskemad. Lisaks ei pea enamik neist ilmselt pingutama 90, vaid 65-70 minutit,» viitas Pehrsson sellele, et Rootsi peatreeneri soovil võib tänases mängus teha tavapärasest kuuest rohkemgi vahetusi.

«Aasta lõpp oli hea ja leian, et peame ennast taas proovile panema. See tähendab kaitses agressiivselt mängimist ja liinide kõrgemal hoidmist, ent samas peame keskenduma ka olukordadele, kus on vaja pallikaotuse järel kiirelt tagasi kaitsesse liikuda,» selgitas Pehrsson. «Kui teha meeskondlikku pressingut, ei pea mehed ka individuaalselt nii palju jooksma.»

Eesti ridades on kolm võimalikku debütanti – väravavaht Mait Toom, kaitsja Hindrek Ojamaa ja 17-aastane ründaja Mattias Käit. «Täiesti võimalik, et kõik kolm pääsevad ka mängu, kuid päris täpselt pole me seda veel otsustanud. Algkoosseisu teatan küll meestele tavapärasest varem, kuid siiski alles homme,» lausus Pehrsson täna õhtul ajakirjanikega vesteldes. Kuna keskkaitsjatest sõitsid Abu Dhabisse vaid Nikita Baranov ja Vladimir Avilov, võib poolkaitsest sellele positsioonile nihkuda ka Karol Mets. «Väga võimalik,» ei soovinud Pehrsson kaarte enne mängu liigselt avada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles