Pant: meil pole Kanepiga mingit tüli olnud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enn Pandi ja Kaia Kanepi teed läksid veebruari alguses lahku, aga nüüd leppisid nad ära ja otsustasid koostööd jätkata.
Enn Pandi ja Kaia Kanepi teed läksid veebruari alguses lahku, aga nüüd leppisid nad ära ja otsustasid koostööd jätkata. Foto: Liis Treimann

Veebruari alguses suure meediakära saatel koostöö lõpetanud ärimees Enn Pant ja Eesti esireket Kaia Kanepi on juhtunu nüüdseks minevikku heitnud ning lähevad uuele hooajale vastu taas tiimina.
 



«Igas peres või sõpruskonnas juhtub, et ollakse head sõbrad, aga vahepeal tülitsetakse ja siis jälle lepitakse ära. Nii oli ka meil,» selgitab Tallinki juhatuse esimees Pant. «Mõnda aega oli ebaselge periood, aga see on nüüd möödas ja Tallink jätkab Kaia toetamist.»

Mäletatavasti saatis Tallinki kommunikatsioonijuht tänavu 1. veebruaril meediasse pressiteate, kus seisis üsna napisõnaliselt, et Kanepi suursponsorid AS Tallink Grupp ja AS Infortar, treener Mait Künnap ja mänedžer Pant lõpetavad «seoses ületamatute erimeelsustega tiimi tuleviku osas» koostöö Eesti edukaima naistennisistiga. Kanepi selgitas hiljem, et probleemid said alguse nägemuste erinevusest tema ja treeneridebüüdi teinud Künnapi vahel.

«Tegelikult meil otseselt tüli polegi olnud, see oli rohkem nagu kanguse näitamine,» meenutab Pant veebruarikuiseid sündmusi.

«Meil olid sel ajal lihtsalt eriarvamused,» lisab Kanepi oma nägemuse.

Tasapisi hakkasid nad aga uuesti suhtlema. «Olime mõlemad piisavalt kanged. Süüdlast polegi mõtet otsida, aga kui vaja, võin vabalt ka ise süüdlane olla,» muigab Pant. «Mingi aeg oli selline, et ei teadnud, kuidas ära leppida, aga lõpuks saime aru, et võiks seda ikka teha.»

«Jälgisin kogu aeg Kaia tegemisi ja kui tal kuskil hästi läks, saatsin sõnumi ja õnnitlesin, Kaia saatis alati ka sõnumi vastu. Niimoodi tekkiski selline vastastikune sõnumineerimine,» lisab Pant.

Näost näkku kohtusid nad pärast aasta alguse erimeelsusi esimest korda augusti lõpus New Yorgis vahetult enne USA lahtiste meistrivõistluste algust. «Kutsusin Kaia sööma ja saime kokku juba nagu vanad sõbrad,» räägib Pant. «Tundus naljakas, et nii kaua polnud näinud, meil oli nii paljust rääkida! Oli ju nii?»

«Jaa!» kinnitab Kanepi naerulsui.

Kanepi ja Tallinki koostöö sai alguse 2007. aastast ning sarnaselt varasemaga toetab laevafirma Eesti esinumbrit ka tuleval aastal 1,5 miljoni krooniga. «See sõltub muidugi sellestki, kuidas läheb ja millised on vajadused, igal juhul hätta me Kaiat ei jäta,» lubab Pant. «Praegu on kontrollsumma kokku lepitud. Lisaks otsime veel üht sponsorit, kes Tallinkiga samaväärselt Kaiat toetaks, niimoodi kataksime kaks kolmandikku eelarvest ära, kolmandik tuleks Kaia auhinnarahadest.»

25-aastane Kanepi möönab, et Tallinki toetuse jätkumine tegi tema elu märgatavalt lihtsamaks.

«Ma ei pea enam muretsema selle (toetaja puudumise – toim) pärast,» sõnab ta. «Ega ma tegelikult varem ka mängima minnes ei mõelnud, et mul on piiratud võimalused, vaid üritasin lihtsalt mängimisele keskenduda, aga kahtlemata kaotas Tallinki jätkamine igasugused ebakindlused.»

Kuigi varem tegutses Pant Kanepi tiimis mänedžeri nime all, siis tegelikult õigem oleks ehk öelda abistaja. «Mänedžer peaks kõike tegema, aga mina seda kindlasti ei tee – ma ei hakka sokkide või tuhvlitega tegelema,» märgib Pant. «Meil on tööülesanded ära jaotatud. Nii palju kui mul võimalust ja jõudu on, aitan igal juhul kaasa.»

Viis nädalat tagasi treeningul kukkunud ja vasaku käe küünarluu murdnud Kanepi tegeleb hoolsalt taastusraviga, tema hinnangul on käsi hästi paranenud. Detsembri keskel läheb Kanepi treeninglaagrisse Taisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles