Eesti jalgpallikoondislane kuulutas 31-aastaselt profikarjääri lõppenuks

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Magnus Pehrsson ja Alo Bärengrub.
Magnus Pehrsson ja Alo Bärengrub. Foto: Tairo Lutter

Alates 2011. aastast Nõmme Kalju jalgpalliklubi ridadesse kuulunud Eesti koondislane Alo Bärengrub teatas, et tema profikarjäär on lõppenud. Postimees kirjutas detsembri alguses, et Bärengrub sai e-kirja vahendusel teada, et Kalju ei soovi lepingus olnud lisa-aasta klauslit aktiveerida. «Sisimas otsustasin sel hetkel asja ära. Ei näinud põhjust jätkamiseks. Minu jaoks oli see selge signaal,» sõnas Bärengrub. 

Kalju kutsus seejärel keskkaitsja veel võistkonna trennidesse, et end peatreener Sergei Frantsevile näidata. «Trenni ma enam ei läinud. Ei pidanud seda asja õigeks,» tunnistas ta.

Kui korraks käis Bärengrub ka Islandil ja otsis sealt võimalust karjääri jätkamiseks, siis sellest asja ei saanud. Eelmise aasta lõpus rääkis ta ka Paide Linnameeskonna peatreeneri Meelis Roobaga, et jätkata Paides amatöörina, kuid ka see variant pole praegu õhus. «Kui päevatöö järel veel õhtuti trennidesse minna, siis arvan, et niimoodi ei jõuaks enam üldse pere juurde. Arvan, et ei jõua end enam niimoodi ribadeks joosta. Küll elu loksub paika,» tunnistas ta.

Nii ongi Bärengrub praeguseks sukeldunud tavaellu. Detsembris oli ta abis sõprade mööblifirmas. «Ma ei ole olnud jalgpallurina ka sellise palga peal, et lihtsalt istuda ja mõelda, mis edasi saab. Elu tuleb ka elada,» tunnistas ta.

Lisaks on õhus ka teisi võimalusi. «Erinevaid pakkumisi on. Kompan ja vaatan ringi. Jalgpalliliidus on erinevaid projekte, millest on räägitud. Lisaks võin tegeleda kinnisvara, arenduse ja ehituse valdkonnas. Tunnen, et mul on end võimalik teostada ka teistes eluvaldkondades lisaks jalgpallile. Praegu on mõnus tunne. Vaatan, mida elu toob,» sõnas Bärengrub.

Eesti koondises on 31-aastane Bärengrub pidanud 48 kohtumist ja rahvusesinduse valikusse kuulus ta veel novembris.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles