Sloveenia imemees Peter Prevc: igavesest kaotajast võidurobotiks

Ats Kuldkepp
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peter Prevc.
Peter Prevc. Foto: AP/Scanpix

TALISPORT. Andekat suusahüppajat Peter Prevci tunti kodumaal Sloveenias pikka aega hüüdnimega «igavene kaotaja». Pärast kolmapäeva on ta hoopis uus oma ala valitseja, sest senisele uhkele hooajale lisas ta legendaarse nelja hüppemäe turnee võidu. Et sel hooajal suusaalade MMi ei toimu, ei saagi kellelgi teisel Prevcile suurt midagi vastu panna olla. Pealegi on turnee võit suusahüppajate seas nii hinnatud, et kunagine Saksamaa äss Sven Hannawald peab seda isegi olümpiamängudest tähtsamaks.

23-aastase Prevci auhinnakapis olid peale lennumäe MMi kuldade seni vaid kahvatumat sorti medalid. Kevadel jäi tal ka MK-sarja üldvõidust ülinapilt puudu: Prevc kogus sakslase Severin Freundiga samapalju punkte, kuid Freundi kasuks mängis suurem etapivõitude arv.

Äsja lõppenud nelja hüppemäe turneele tuli ta siiski favoriidina, sest oli senisel hooajal konkurendid selgelt üle mänginud. Ja seekord ei jäänud edu tulemata, sest Prevc võitis neljast etapist kolm ja krooniti Primož Peterka kõrval alles teiseks sloveenist turnee võitjaks.

Et Prevc on sarnaselt Soome legendi Janne Ahoneniga kidakeelne ja tagasihoidlik, siis oskavad tema edu ehk paremini seletada kõrvalseisjad. «Ta on vägagi enesekindel. Peteri ja tema pere ümber on imeline ja toetav meeskond, kes ei tekita temas mingeid pingeid. Ning kui ta on nii heas vormis nagu praegu, siis oleks keegi tema võitmiseks pidanud imet tegema,» ütles Sloveenia treener Vasja Bajc Tšehhi väljaandele Idnes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles