Visnapuu murrab pead, kuidas Bulgaaria klubi pidurdada

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rocki peatreener Indrek Visnapuu.
Rocki peatreener Indrek Visnapuu. Foto: Margus Ansu

Tartu Rocki korvpallimeeskonna peatreeneri Indrek Visnapuu hinnangul ootab hoolealuseid täna selle hooaja üks raskemaid vastaseid – EuroChallenege’i sarjas kohtutakse kodus Bulgaaria tugevaima meeskonna Sofia Lukoil Akademicuga.


«See meeskond on aastaid mänginud EuroCupi turniiril ja tänavugi sellel tasemel komplekteeritud. Kindlasti ei oota meid lihtne mäng,» tõdes Visnapuu. Tänavu jäi Sofia klubi Euroopa tugevuselt teisest sarjast napilt välja. Eelringis kaotati kreeklaste Saloniki Arisele kahe mängu kokkuvõttes vaid kolme punktiga.

Visnapuu käsutuses on kaks videot Sofia meeskonna mänguga. Paraku pärinevad need kuutagustelt Bulgaaria meistriliiga kohtumistelt. «Meeskonnast tervikuna ei anna need väga head pilti, küll aga mängijatest eraldi,» selgitas ta.

Tänavu koduliigas vaid võite tunnistanud Sofia alustas nädal tagasi võidukalt ka eurosarja. Kodus saadi kindlalt jagu Lissaboni Benficast. Selle kohtumise resultatiivseimaks kerkis lätlasest keskmängija, hämara kuulsusega Kaspars Kambala.

Läti koondiseski häid esitusi teinud Kambala on kindlasti tänase mängu üks suuremaid tõmbenumbreid ning tema karjäärist on meenutada nii mõndagi.

206 cm pikkune ning 125 kg raskune lätlane on patustanud oma karjääri jooksul dopingureeglite vastu ning pidanud seetõttu kaks aastat korvpalliväljakult eemal olema. Sel ajal proovis Kambala oskusi poksiringis, kus ta esimese vastase alistas 42 sekundiga. Profina ei kaotanud ta seejuures ühtegi matši.

Kambala on erinevate trikkidega hakkama saanud ka korvpalliväljakul. 2009. aasta EMil lõi ta pärast mängu Saksamaaga mäletatavasti Steffen Hamanni küünarnukiga näkku ja selle tagajärel vajas Hamann hambaravi.
Kambala valusat künnarnukki on oma näos tunda saanud ka praegune Vilniuse Lietuvos Rytase mängumees Arturas Jomantas.

Samas pole Läti vägilane Bulgaaria esiklubi ainus tugev jõud – meeskonna ilme annavad hoopis ameeriklastest tagamängijad Dominic James ja Brandon Heath. Mõlemad teevad skoori ja suudavad kaaslasi toita täpsete söötudega. Lisaks ilmestavad meeskonna mängu veel üks ameeriklane Travis Peterson ja kauaaegne Bulgaaria koondislane 33-aastane Todor Stoykov.

«Sofia on väga hea rünnakuga meeskond. Peaaegu kõigis kohtumistes jõuavad nad 90 punktini,» märkis Visnapuu. «Sellise meeskonna vastu on keeruline mängida, ei piisa vaid sellest, et üks oluline mees kinni võtta. Võimalik, et peame neile pakkuma rünnakul ühte võimalust ja lootma, et see taktika end õigustab.»

Vastaste murdmise võtit näebki Visnapuu just kaitsemängus, samas annab ta endale aru, et edule võib loota vaid siis, kui Rock suudab näidata ideaalset korvpalli. «Peame oma parima välja mängima,» nentis ta.

Rock alustas nädal tagasi eurosarja kaotusega võõrsil Luganole. Kuna neljasest alagrupist pääseb edasi vaid kaks meeskonda, vajavad tartlased kodus võitu. Kaotuse korral oleks Rockil nädal hiljem Portugalis peetavas kolmanda vooru kohtumises selg vastu seina.

Postimees.ee teeb täna kell 19 algavast kohtumisest tekstilise otseülekande ja toob operatiivselt lugejateni ka mängijate ja treenerite kommentaarid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles