Kilp jõudis sprindis esikümnesse, Kümmel ja Sellis jäid pidama veerandfinaali

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Kilp.
Marko Kilp. Foto: Liis Treimann

Suusataja Marko Kilp sai Sloveenias Planicas toimuval Alpen Cupil meeste vabatehnikasprindis parima eestlasena 9. koha.

96 mehe konkurentsis pääses kvalifikatsioonist edasi neli eestlast. Meie kiireimana näitas Peeter Kümmel päeva 9. aega, kaotust kvalifikatsiooni võitjale Baptiste Grosile Prantsusmaalt kogunes 3,23 sekundit. Siim Sellis sai kirja päeva 12. aja (+4,49) ja Marko Kilp (+4,92) oli 14., Kein Einaste (+6,69) sõitis välja 25. aja.

Veerandfinaalidest pääses ainsana edasi oma sõidu võitnud Kilp. Einaste oli oma veerandfinaali viies ning koos neljandas sõidus startinud Sellis ja Kümmel vastavalt 4. ja 5. Sellest sõidust pääsesid edasi poolfinaali prantslane Lucas Chanavat ja Eesti päritolu kanadalane Len Väljas. Kümmelil ja Sellisel jäi edasipääsust puudu pisut üle sekundi.

Esimeses poolfinaalis startinud Kilp ületas finišijoone viiendana ja kokkuvõttes tähendas see 9. kohta. Siim Sellise lõppkohaks oli 17., Peeter Kümmel 21. ja Kein Einaste 24., Aivar Rehemaa 52., Alvar Johannes Alev 53. ja Mart Kevin Põlluste 92.

Vabatehnikasprindi võitis ka kvalifikatsiooni kiireim Baptiste Gros Prantsusmaalt Venemaa esindaja Gleb Retivõhhi ja  kaasmaalase Jay Renaud ees.

Laupäeval sõidetakse Planicas naiste 10 ja meeste 15 km klassikadistantsid ja pühapäeval sama pikad vabatehnikadistantsid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles