Video ja galerii: neljanda liiga klubi lõi Liverpoolile nurgalöögist värava ja jõudis kordusmänguni

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Inglismaa jalgpalli karikasarja kolmanda ringi avamängus tegi tugevuselt neljandas liigas mängiv Exeter City 2:2 viigi 18-kordse Inglismaa meistri ja seitsmekordse karikavõitja Liverpooliga, tagades sellega kordusmängu toimumise.

Seejuures asus koduväljakul mänginud Exeter kohtumist Tom Nicholsi ja Lee Holmesi väravatest kahel korral juhtima, kuid Liverpool suutis tänu Jerome Sinclairi ja Brad Smithi tabamustele viigistada. Eriti meeldejäävaks – ja Liverpooli väravavahi Adam Bogdani jaoks ülimalt piinlikuks – kujunes Exeteri teine värav, sest Holmes keerutas avapoolaja lõpuminutil palli Liverpooli väravasse otse nurgalöögist!

Pole siiski ime, et Liverpool raskustes oli, kuna meeskond on tõsises hädas vigastustega. Nii ei saanud peatreener Jürgen Klopp sel põhjusel kasutada ühtegi neljast põhilisest keskkaitsjast ning kogenumatest meestest mahtusid koosseisu vaid Bogdan, Christian Benteke ja aastaid klubis olnud, kuid viimastel hooaegadel ebasoosingusse langenud Jose Enrique. Kui tänavu Liverpooli särgis 21 kohtumist pidanud Benteke kõrvale jätta, olid ülejäänud kümme algkoosseisu meest sel hooajal seni Liverpooli esindanud ühtekokku vaid 13 korral ning viis neist tegi sel hooajal debüüdi.

Exeteri jaoks oli viik ja Liverpooli kodustaadionil peetav kordusmäng aga ülimalt tähtis ka rahanduslikus, mitte ainult sportlikus mõttes. Nimelt on Inglismaal tavaks karikamängude piletitulu kahe meeskonna vahel võrdselt ära jagada ning sestap pistab Exeter 45 000 istekohaga Anfieldi staadionil peetava kohtumise pealt taskusse väikese klubi jaoks märkimisväärse summa. Näiteks 2005. aastal loositi nad karikasarjas vastamisi Manchester Unitediga ning tänu Old Traffordil peetud mängule teenis Exeter üle 650 000 naela, pääsedes seeläbi klubi ähvardanud pankrotist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles