Kalev/Cramo uus mängujuht Curry: rünnakul osav ja kaitses keskmine

Ats Kuldkepp
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Morris Curry (palliga).
Morris Curry (palliga). Foto: Kristjan Teedema

Täna õhtul jõuab Eestisse Kalev/Cramo korvpalliklubi uus mängujuht Morris Sharaud Curry, kes toodi asendama enne jõule klubist lahkunud Brandis Raley-Rossi. Debüüdi teeb Curry pühapäevases Ühisliiga mängus Nymburki vastu.

Erinevatel andmetel 178 või 181 cm pikkune Curry pikkusega ei hiilga, aga Kalev/Cramo peatreener Alar Varrak loodab, et 28-aastane Curry on meeskonnale korralik lisakäik. «Tema ründearsenal on päris okei. Ta on erinevates kohtades igasuguseid numbreid näidanud, mõnes kohas on palju sööte andnud, mujal on esikohal olnud skoorimine. Loodetavasti kohaneb ta meil ka hästi,» sõnas Varrak Postimehele.

«Ta on puhas mängujuht ja pikkust vaadates on selge, et muudel positsioonidel ta hiilata ei saa. Aeg näitab, kas teda saab (koos teise mängujuhi - toim) Sten Sokuga koos mängitada või mitte. Võimalik, et mõnes kohtumises on see võimalik, teistes jälle mitte. Curry pole kaitses (kunagine Kalev/Cramo kaitsespetsialist John) Linehan, aga hätta ka ei tohiks jääda. Täitsa keskmik selles vallas,» lisas ta.

Viimati mängis Curry Prantsusmaa kõrgliigas Nancy rivistuses ja kogus seal seitsmes EuroCupi mängus keskmiselt 6 punkti ja 2 resultatiivset söötu. Neljas koduliiga matšis olid need näitajad vastavalt 9,3 ja 3,8. «Nancyl sai eurosari läbi ja tuli teade, et mängija on vaba. Ma ei teagi veel, kas ta tuli sealt ära meeskonna või enda soovil, aga otseselt see meid ei puudutagi,» lausus Varrak.

2010. aastal Providence'i ülikooli lõpetanud Curry mängis hooajal 2013/2014 Soomes Kotka TP rivistuses ja mullu Tartu Ülikool/Rocki Eurochallenge'i alagrupikaaslases Sofia Lukoil Academicus.

Curry stiilinäited:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles