Blatter ja Platini võivad saada veelgi karmima karistuse

Ats Kuldkepp
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sepp Blatter (vasakul) ja Michel Platini
Sepp Blatter (vasakul) ja Michel Platini Foto: SCANPIX

Detsembri keskel kaheksa-aastase jalgpallis tegutsemise keelu saanud Rahvusvahelise jalgpalliliidu (FIFA) president Sepp Blatter ja asepresident Michel Platini võivad teenida koguni eluaegse keelu, vahendas BBC.

79-aastasele Blatterile ja temast 19 aastat nooremale Platinile määras keelu FIFA eetikakomisjon, aga komisjoni uurimisrühm soovitas meestele karmimat karistust. Uurijad on endiselt samal seisukohal ja kaebavad seetõttu otsuse edasi.

Mehi süüdistati korruptsioonis, kuna 2011. aastal kandis Blatter Platini pangakontole umbes 1,8 miljonit eurot. Platini kinnitusel oli tegu varasemast ajast maksmata töötasuga. Nii tema kui ka Blatter eitavad, et nad oleksid midagi valesti teinud ja kaebavad otsuse samuti edasi.

Platini juhtis alates 2007. aastast Euroopa jalgpalli katuseorganisatsiooni UEFA. Jalgpallurikarjääri ajal valiti ta kolmel korral maailma parimaks mängijaks ja 1984. aastal tuli ta Prantsusmaaga ka Euroopa meistriks. Hiljem töötas ta ka Prantsusmaa koondise peatreenerina. Platini soovis saada FIFAs Blatteri järglaseks, aga teatas hiljuti, et ei osale 26. veebuaril peetavatel valimistel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles