Seli jätkab ametis, EOK saab uue presidendi aprillis

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neinar Seli.
Neinar Seli. Foto: Tairo Lutter

Eesti Olümpiakomitee president Neinar Seli esitas täna EOK täitevkomiteele lahkumisavalduse. Siiski püsib Seli 15. aprillini ametis, kui toimub EOK täiskogu.

Seli märkis, et täitevkomitee liikmed tegid talle ettepaneku jätkata EOK täiskoguni. 15. aprillil jõustubki seega Seli lahkumisavaldus. 15. aprilli täiskogul valitakse EOK-le ka uus president.

«Andsin täna EOK täitevkomiteele teada, et hetke olukorda arvestades ei saa ma mulle antud volituste lõpuni EOK presidendi ametikohal jätkata ja kõige õigem samm oleks EOK presidendi ametist taanduda. Ise ma koosolekul ei osalenud, kuna ma ei soovinud mitte mingil moel mõjutada täitevkomitee otsust kuidas EOK täpselt edasi peab minema. Lähtuvalt olukorrast võttis täitevkomitee vastu otsuse kuulutada välja EOK presidendi valimised, mis toimuvad  15. aprilliks kokku kutsutaval EOK täiskogul,» märkis Seli.

«Nõustun täitevkomitee ettepanekuga, jätkata EOK-s kuni uue presidendi valimiseni. Lisaks leiti, et oleks kohane, kui eelmise perioodi majandusaasta aruannet esitleks selle eest vastutanud meeskond. Tunnen vastutust, et uuele presidendile saaks üle antud tugev ja jätkusuutlik organisatsioon. See on ka põhjus, miks täitevkomitee liikmete ettepanekuga, jätkata EOK-s kuni aprillini, nõustun,» lisas ta.

Täitevkomitees arutlusel olnud teemad ja otsused:

·        Otsustati 15. aprill 2016. a kokku kutsuda EOK täiskogu

·        Otsustati kuulutada välja EOK juhtorganite (president, asepresidendid, täitevkomitee ning esindajate kogu) valimine 15. aprillil 2016. a EOK täiskogul

·        Otsustati EOK presidendi Neinar Seli jätkamine kuni uue presidendi valimiseni

·        Täpsustati EOK 2016. a eelarvet

·        Otsustati nimetada Eesti dopinguvastase apellatsioonikolleegiumi uueks liikmeks Ramon Rask

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles