B-proovi avamisele ametliku käigu andnud Lovtšev unistab Rio olümpiast

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksei Lovtšev.
Aleksei Lovtšev. Foto: SCANPIX

Venemaa tõstmisliit saatis täna rahvusvahelisele tõstmisliidule palve tõstja Aleksei Lovtševi B-proovi avamise osas. Lovtševilt võetud Houstoni MMil võetud A-dopinguproov osutus positiivseks ja venelane kaotas esialgse otsusega kuldmedali, mis tähendas Mart Seimi tõusmist hõbemedalimeheks.

«Loodetavasti analüüsitakse B-proovi Kölnis või Lausanne’is asuvas sõltumatus laboris. Ma ei mõista endiselt, kuidas keelatud aine (ipamorelin – toim.) mu organismi sattus,» sõnas Lovtšev portaalile 33 Gubernija. «Käisin MMi eel korduvalt kontrollis ja midagi ei leitud.»

Venemaa spordiminister Vladimir Mutko lausus positiivse proovi järel, et Lovtševil oli eriluba põlvevigastuse raviks kasutatava aine võtmise kohta. «Mutko rääkis Diprospani nimelisest ravimist, mida võtsin põlvevalu leevendamiseks. Kust aga ilmus organismi ipamorelin, on mulle teadmata,» sõnas Lovtšev, kes loodab jätkuvalt pääseda suvel peetavatele Rio suveolümpiamängudele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles