McLaren nimetas vormel-1 tiimi juhiks tipptegija rallimaailmast

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
McLareni vormel-1 tiim.
McLareni vormel-1 tiim. Foto: SCANPIX

McLareni vormel-1 võistkond on leidnud uueks hooajaks endale tipptasemel tiimijuhi, kelleks saab Jost Capito. Seni tegutses Capito autoralli MM-sarjas Volkswageni võistkonna juhina, vahendab väljaanne Autosport.

Mullust hooaega alustas McLarenis tiimipealikuna Jonathan Neale, kes viidi nüüd üle McLaren Technology Groupi juhiks. McLareni juhatuse esimees ja tegevjuht Ron Dennis alustas organisatsiooni ümberstruktureerimist juba 2014. aasta märtsis, kui palkas tiimi võidusõidudirektoriks Eric Boullier', lausudes juba mullu, et Neale on ametis ajutiselt ning tema asemele otsitakse kogenud tegijat. 

57-aastasel Capitol on selja taga pikk ja edukas karjäär, sest mees on töötanud nii BMW, Porsche, Fordi, Sauberi kui ka viimati Volkswageni ridades. Capitol on kuhjaga kogemusi ka vormel-1 maailmast, sest 1990ndatel aastatel tegutses ta Fordi juhina, kui firma tarnis jõuallikaid Jordani tiimile, seejärel oli aga ametis Sauberi võistkonnas. Tema juhtimisel on Volkswagen võitnud kolmel viimasel aastal autoralli MM-tiitli nii sõitjate kui ka tootjate arvestuses. Praegu jääb ta siiski veel tööle Volkswagenisse, kuniks võistkond leiab talle asendaja.

Eeldatavasti on McLarenil Capitost palju kasu just mootoritootja Hondaga suhtlemise parandamisel, sest läinud hooajal oli meeskonnal selles osas palju probleeme. Lisaks nimetab mainekas autospordiajakirjanik James Allen uue tiimijuhi tugevusena ära tema head suhted Rahvusvahelise Autoliiduga (FIA).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles