Kubicale jääb Monte ralli viimaseks, karjääri jätkumine segane

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Robert Kubica Sardiinia WRC-ralli testikatsel.
Robert Kubica Sardiinia WRC-ralli testikatsel. Foto: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool / www.jree.ee

Endine vormel-1 sõitja Robert Kubica tunnistas väljaandele Autosport, et pärast rallihooaja esimesel etapil Monte Carlos startimist on tema edasine tulevik ebaselge. Poolakas tunnistas, et tal puuduvad autoralli MM-sarjas jätkamiseks rahalised vahendid.

Vormel-1 sarjas tõusvaks täheks peetud Kubica vigastas 2011. aasta veebruaris ralliavariis üliraskelt kätt ning ei suutnudki vigastuste tõttu enam vormelirooli naasta. Sestpeale autorallile keskendunud Kubica lausus nüüd, et võib suvel ringrajale naasta. Monte Carlos sõidab ta isikliku Ford Fiesta WRC-ga, mida jooksutab Itaalia võistkond BRC. «Räägin veel küll sponsoritega läbi, kuid hetkeseisuga on see meie jaoks aasta ainuke etapp,» nentis poolakas.

«Kui ralliga jätkan, peab eelmise aastaga võrreldes midagi muutuma, sest see oli hullumeelne,» lisas ta. «Kogu hooaja jooksul sõitmine nõuab tohutut pühendumist. Eelistaksin pigem sõita vähematel rallidel, aga teha seda hästi,» sõnas Kubica, kes on omandanud MM-sarjas autolõhkuja maine – sageli lõpeb tema sõit kraavis, seni on tema parimad kohad 5. lõpptulemus 2013. aasta Saksamaa rallil ja 2014. aastal Argentinas saadud kuues koht.

Monte Carlos oli ta kahe aasta eest liidrikohal ning näitas mullu neljal katsel parimat aega, kuid mõlemal korral läks lõpp-protokolli ikkagi kirja katkestamine. Kubica on WRC sarjas osalenud kokku 31 etapil. Mullu startis ta kümnel rallil, ent lõpetas neist punktikohal vaid kolm. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles