Hirvonen kerkib Dakaril pikkamööda ettepoole, Loeb saabus finišisse köie otsas

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stephane Peterhansel.
Stephane Peterhansel. Foto: SCANPIX

Dakari maratonralli 11. kiiruskatse La Riojast San Juani võitis üldarvestuses teisel kohal olev Nasser Al-Attiyah. Enne tänast katset teda täpselt tunni ajaga edestanud Stephane Peterhansel Peugeot’l sõitis ettevaatlikult ja lõpetas neljandana, lubades endast ettepoole ka meeskonnakaaslase Sebastien Loebi ja Mikko Hirvoneni.

Seejuures saabus Loeb finišisse tiimikaaslase Cyril Despres’ slepis, kuna tema autot tabasid katse lõpuosas tehnilised probleemid. Kokkuvõttes on Peterhanseli edu Minil sõitva Al-Attiyahi ees nüüd 51 minutit ja 55 sekundit, kolmas on endiselt Toyotal kihutav Giniel de Villiers. Samuti Mini rooli keerav Hirvonen jääb lõuna-aafriklasest pärast tänast aga maha vaid pisut enam kui viie minutiga.

Kui autod ja veokid läbisid 11. katse ettenähtud pikkuses, siis mootorratastele lõppes tänane sõit teises kontrollpunktis, sest korraldajad otsustasid, et jätkamiseks on ilmaolud liiga keerulised. Katsevõit läks seega Antoine Meole (KTM), teine oli üldliider Toby Price samuti KTMil ja kolmas Husqvarnal sõitev Pablo Quantanilla. Üldarvestuses kasvas Price’i edu täna seitsmendana lõpetanud Stefan Svitko ees 35 minuti ja 23 sekundini, kolmandaks kerkinud Meo kaotab liidrile 43 minutit ja 46 sekundit.

Veokitel on ikka liider hollandlase Gerard de Rooy ekipaaž Ivecol, Kamazil sõitev Airat Mardejevi juhitud kolmik kaotab neile endiselt enam kui tunniga. Quadracer’itel peavad esikoha nimel jätkuvalt duelli vennad Marcos ja Alejandro Patronelli ning kuna katse lõpetati ennetähtaegselt, on nende tänased lõppajad veel arvutamisel. Tõenäoliselt kahaneb Marcose üldedu pärast tänast Alejandro ees aga vaid loetud sekunditele. Kolmandal kohal olev argentiinlane Jeremias Gonzalez Ferioli kaotab kaasmaalastele juba pooleteise tunniga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles