Kilp tegi tublit sõitu, kuid Eesti suusasprinterid poolfinaalist edasi ei pääsenud

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Kilp.
Marko Kilp. Foto: NordicFocus

Sloveenias Planicas peetud murdmaasuusatamise MK-etapil sõidetud vabatehnika paarissprindis piirdusid Eesti paarid Marko Kilp ja Peeter Kümmel ning Kein Einaste ja Siim Sellis poolfinaaliga. Võidu võttis Itaalia duo Dietmar Noeckler ja Federico Pellegrino.

Kilp ja Kümmel said kokkuvõttes 20. koha, lõpetades teises poolfinaalis 11. kohaga. Eriti head sõitu tegi Kilp, kes oli oma esimese vahetuse järel viies ja teise järel isegi kolmas, näidates seejuures vahetuse parimat aega. Kümmel ei jõudnud aga liidrite tempos püsida ja lõpuks kaotas Eesti I meeskond sõidu võitjale 20,91 sekundiga.

Esimeses poolfinaalis startinud Einaste ja Sellis pidid leppima oma poolfinaalis 13. ehk eel-eelviimase kohaga. Kaotust poolfinaali võitjale kogunes 1.13,64 ja see andis kokkuvõttes 30 meeskonna hulgas 24. koha. Soome II meeskond ja USA esindusmeeskond diskvalifitseeriti seejuures reeglitevastase teatevahetuse eest.

Võidukas Itaalia duo Noeckler-Pellegrino edestas finaalis 1,79 sekundiga Prantsusmaa teist meeskonda (Renaud Jay ja Baptiste Gros), kolmas oli võitjale 2,41 sekundiga kaotanud Prantsusmaa esindusmeeskond (Valentin Chauvin ja Richard Jouve). Neljanda koha sai Saksamaa I (Thomas Bing ja Sebastian Eisenlauer, +2,93) ning viienda Norra I (Anders Glöersen ja Eirik Brandsdal, +4,51).

Kuuendana lõpetas Venemaa esindusmeeskond (Gleb Retivõhh ja Aleksei Petuhhov), kaotades võitjale 6,46 sekundiga. Finaalis lõid kaasa veel Norra II, Tšehhi, Venemaa II ja Soome II meeskond. Mõlemast poolfinaalist sai edasi neli paremat meeskond, lisaks kahe poolfinaali peale kaks paremat aegadega.

Naiste seas võidutses Rootsi paar

Naiste sprinditeates jäid löömatuks rootslannad Ida Ingemarsdotter ja Stina Nilsson, edestades teise koha saanud norralannasid Heidi Wengi ja Astrid Jacobsen Uhrenholdti 3,51 sekundiga. Kolmanda koha saanud Saksamaa I naiskond (Sandra Ringwald ja Hanna Kolb) kaotas võitjatele juba 8,84 sekundit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles