Mettis: tunnen, et olen paremuse poole teel

Laura Kalam
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhan Mettis
Juhan Mettis Foto: Liis Treimann

Eesti judokoondislane Juhan Mettis võitis Tuneesias elu esimese MK-etapi esikoha. Mettise sõnul sai ta olümpia kvalifikatsiooniks väärtuslikke punkte, kuid miski pole veel kindel. 

Tänu heale loosile ja kõrgele asetusele pidi Juhan Mettis (+100 kg) teel finaali kohtuma vaid kahe vastasega. Nii hispaanlane David Fernandez kui ka marokolane El Mehdi Malki alistusid ipponiga. Finaalis kohtus Mettis prantslase Jean-Sebastien Bonvoisiniga. Kui maadeldud oli 3.21, tegi eestlane puhta heite ja võitis finaalivastast ipponiga. «Tuleb võistlusega rahul olla, ikkagi esimene MK-etapi kuld,» sõnas Juhan Mettis. «Terve päev oli selline mõnus tunne sees ja esimene matš kindlustas sellise hea mineku.»

Esikoha eest teenis Mettis väga vajalikud 100 olümpiareitingupunkti. Olümpia kvalifikatsiooniperiood lõpeb 29. mail ning igast kaalukategooriast pääseb otse Riosse 22 sportlast. Seda aga eeldusel, et edetabelis on igast riigist üks sportlane. Mettise sõnul langevad tänu sellele edetabelis tema ees olevatest judokatest mõned välja, kuid see ei kindlusta veel pääsu olümpiale. Enne tänast turniiri hoidis Mettis 355 punktiga 34. positsiooni.

«Need 100 punkti on kindlasti väga väärtuslikud,» lausus Mettis. «Siiski sellest veel ei piisa, et olümpiale pääseda.» Judoka tõdes, et edetabeliseis on küll hea, aga alati võiks parem olla. «Praegu pole veel midagi kindel ja on ka oht, et võin edetabelis langeda ja üldse ära kukkuda,» ütles ta. «Nüüd ei tohi lõdvaks lasta ja peab pingutama, et olümpiakoht ikka kindlustada.»

«Vorm ei ole mul veel kõige parem,» sõnas Mettis. «Siiski tunnen, et olen paremuse poole teel.» Järgmisena on Mettisel plaanis võistelda kodustel meistrivõistlustel ja veebruari alguses juba Pariisis Grand Slam turniiril. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles