Budõlin: see oli alles algus

Laura Kalam
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksei Budõlin
Aleksei Budõlin Foto: Toomas Huik

Eesti judokoondislased Juhan Mettis ja Grigori Minaškin alustasid aastat edukalt. MK-etapil Tuneesias teenisid mõlemad mehed oma elu esimese MK-etapi võidu ja kogusid väärtuslikke olümpiapunkte. Aleksei Budõlini sõnul oli see aga alles algus.

«Mehed tegelikult ei ole veel vormis. Meil oli aasta esimene laager ja võistlus, aga siiski näitasid nad head maadlust,» sõnas judokoondise peatreener Budõlin. «Kui te küsite, mis seisus me oleme aga paari kuu pärast, siis see oli siin alles algus.»

«Jään meestega rahule, Juhanilt puhtad ipponid,» lisas peatreener. «Tase oli küll keskmine, aga Juhani kategoorias võistles kodupubliku ees Faicel Jaballah, kes hoiab maailma edetabelis kolmandat kohta, aga finaali ta ei pääsenud.»

«Grigori oli aga veidi haige,» sõnas Budõlin. «Köhale ja nohule vaatamata suutis ta siiski näidata väga head maadlust.» Peatreeneri sõnul on koondisel kavas veel kümme turniiri, kust on võimalik olümpiapunkte teenida. Veebruari alguses on plaanis võistelda Pariisis peetaval Grand Slami turniiril. «Pariisi võistluse tase tuleb ilmselt aga tugevam kui MMil, sest seal on kõik tugevad kohal ja kõik riigid saavad välja panna kaks judokat,» sõnas Budõlin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles