Suur skandaal: tõendid viitavad kokkuleppemängudele tipptennises

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tennis.
Tennis. Foto: SCANPIX

Väljaanded BBC ja BuzzFeed News kirjutavad, et salajased materjalid viitavad kokkuleppemängudele tipptennises.

Dokumente, mis kokkuleppemängudele viitavad, on kogutud alates 2007. aastast. Kahtlusaluste seas on ka maailma 50 parema tennisisti sekka kuuluvaid mängijaid ning ka neid, kes osalevad tänavustel Austraalia lahtistel. Selliseid mängijaid on väidetavalt kaheksa.

BBC teatel on viimase kümnendi jooksul 16 mängijat maailma edetabeli 50 parema seast kahtlustuste kohaselt osalenud kokkuleppemängudes. Petturite sekka on väidetavalt sattunud ka suure slämmi turniiride võitjaid, kuid neil on seni lubatud mängimist jätkata.

Dokumendid viitavad sellele, et Venemaalt, Põhja-Itaaliast ja Sitsiiliast pärit kuritegelikud sündikaadid on kokkuleppemängudele panustanud sadu tuhandeid eurosid. Kolm sellist mängu on aset leidnud ka Wimbledonis.

Kokku on BBC valdusesse jõudnud üheksa erinevat nimekirja, kus on ära toodud koguni 70 mängija nimed. BuzzFeed aga teatab, et tänavustel Austraalia lahtistel osaleb maailma edetabelis 50 parema sekka kuuluv mängija, kes on kahtlustuste kohaselt korduvalt osalenud kokkuleppemängudes, kus panuseid on tehtud tema matši esimese seti peale.

Kriitikute sõnade kohaselt ei tee ATP probleemi lahendamiseks suurt midagi ning pigem üritatakse probleem maha vaikida. Praegu on kokkuleppemänge uurival komisjonil viis täiskohaga töötajat. Varasemalt on nad suutnud vahele võtta seitse mängijat ja ühe kohtuniku.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles