Alaver: Kuusamo võistlusrajad annavad Einastele eelise

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kein Einastel olevat reedel Kuusamo MK-etapi klassikasprindis hea võimalus saada kõrge koht.
Kein Einastel olevat reedel Kuusamo MK-etapi klassikasprindis hea võimalus saada kõrge koht. Foto: Raigo Pajula

Kui ilmaennustus paika peab, valitseb reedese Kuusamo MK-etapi ajal 17-kraadine pakane. Selline ilm olevat rõõmusõnum sprinter Kein Einastele, kes peatreener Mati Alaveri hinnangul võiks sekkuda ka medaliheitlusesse.


Einaste on raske, 94-kilone mees, kes pehmetes oludes piltlikult öeldes läbi lume vajub. Külma ilmaga on aga rada tema jaoks sobivalt kõva – ta saab kasutada oma võimsaid paaristõukeid ja demonstreerida ilusat tehnikat.

Mullu oli ta Kuusamo MK-etapil eestlastest edukaim, saades klassikasprindis 13. koha. Tänavu peaks vähemalt ilmataadi poolt olema loodud kõik tingimused, et 196-sentimeetrine Einaste selle koha üle sõidaks.

«16–17-kraadine ilm muudaks võistlusraja eriti sobivaks just võimsatele kujudele. Meie hiiglasel – Keinil – oleks sellisel juhul suur eelis,» rääkis peatreener Alaver ja lisas: «Olen kindel, et kui ta saab oma võimed realiseerida, siis kaasneb sellega ka väga hea tulemus.»

Eile lõunal asusid suusakoondislased Oloselt teele, autojuhiks ei keegi muu kui kahekordne olümpiavõitja Andrus Veerpalu. «Meil on väga hea autojuht! Olen kindel, et ta viib meid turvaliselt kohale,» naljatles Alaver, kelle sõnul pidavat Kuusamo MK-etapi rajaolud korralikud olema. «Lund on küll vähe, kuid kunstlumega on korralikud ringid tehtud,» selgitas ta.

Kuusamo MK-etapil sõidetakse tänavu minituur, mis koosneb klassikasprindist, 10 km klassikasõidust ja 15 km vabatehnikasõidust. Eestlastest teevad etapil lisaks Veerpalule ja Einastele kaasa Jaak Mae, Peeter Kümmel ja Algo Kärp. Naiste seas teevad oma hooaja esimese MK-stardi Triin Ojaste ja Kaija Udras.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles