Klubi vahetanud Robert Rooba: ma pole juba pikemat aega saanud nautida seda, mida teen

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Robert Rooba Espoo Bluesi särgis.
Robert Rooba Espoo Bluesi särgis. Foto: Toomas Tatar

Eesti jäähokikoondislane Robert Rooba siirdus täna Soome kõrgliigaklubist Espoo Bluesist aste madalamal asunud Kokkola Hermesi meeskonda. Rooba selgitas oma Facebooki fännilehe postituses klubivahetuse tagamaid.
 

«Tahan teatada, et olen lõpetanud oma senise pikaaegse koduklubi Espoo Bluesiga lepingu. Otsus oli täielikult minupoolne. Ning olen ka sõlminud uue lepingu uue klubiga, kuni selle hooaja lõpuni. Uueks klubiks on Soome Mestis liiga meeskond Kokkola Hermes. Siinkohal tänan nende 7,5 aasta eest kõiki toetajaid, treenereid, meeskonnakaaslasi, meeskonna hooldemehi ning loomulikult Espoo Bluesi fänne. Espoo jääb alatiseks mu südamesse!

Miks selline otsus?

Võin täitsa ausalt tunnistada, et senine hooaeg on läinud igatpidi täielikult aia taha. Tulemust pole tulnud ja mänguaeg on olnud väga vähene. Sellises olukorras on olnud väga raske hoida ennast positiivsena ning nautida seda, mida ma teen. Tõesti, tundub imelik, et misasja… ma mängin Soome kõrgliigas jäähokit, saan selle eest raha - see on ju unistus! Kuid minu jaoks on kaotanud see unistus väärtuse, sest ma pole juba pikemat aega suutnud nautida seda, mida ma teen. Vaatamata raskele tööle, verele, higile ja pisaratele, mis siia olen panustanud, pole mulle põhimõtteliselt mitte midagi kätte jäänud ja ka arengut pole toimunud (sellel hooajal).

Teine kord tuleb teha üks väike samm tagasi, et hiljem saaks teha ühe suure sammu edasi. See oli see «mantra», mida jälgides ma praeguse otsuse tegin. Mind ootab ees uus linn (esimest korda 7,5 aasta jooksul), uus meeskond, uus algus. Uues meeskonnas hakkan kandma selgelt suuremat ning tähtsamat rolli võrreldes Bluesi aegadega. Mänguaeg on see, mis mängijat arendab. Tõsi, ma liigun madalama tasemega liigasse, aga seda ainult selleks, et juba hiljem palju paremana ning uue hooga TAGASI TULLA.

Lisaks sellele kõigele oli mu mõjutajaks ka kindlasti Espoo Bluesi praegune olukord. Klubi majanduslik seis endiselt väga nigel. Meie algsest kooseisust on lahkunud 12(!?!?!) mängijat ning endiselt ei saa kindel olla, et hooaeg suudetakse lõpuni mängida. Iga kuu peavad mängijad põdema, et kas palk laekub või mitte. Lisaks on palk hilinenud ning erinevad maksud (pensionimaksud jne) riigile maksmata - see oli ka põhjus, miks mul oli õigus leping niimoodi päevapealt lõpetada.

Fakt on see, et kerge ei saa mul endiselt olema, mis on ju täiesti loomulik. Väljakutse saab olema tõsine ning kõik ei pruugi alguses minna nii nagu ma loodan. Aga alla ei kavatse ma kindlasti anda, unistused endiselt elavad ja kui vaja olen endiselt valmis minema kasvõi läbi seina, et teha «võimatut».»

Rooba uus koduklubi asub Mestise nime kandvas liigas 12 võistkonna hulgas 7. kohal. Pronksmedalitest jäädakse siiski vaid viie punkti kaugusele. Kokkola treeneriteks on varasematel aastatel Eesti koondisega seotud olnud Antti Karhula ja Märt Eerme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles