Olümpial esindavad Eestit tõenäoliselt Taaramäe ja Kangert

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Kangert (vasakul) ja Rein Taaramäe.
Tanel Kangert (vasakul) ja Rein Taaramäe. Foto: Tairo Lutter

Rahvusvaheline Jalgratturite Liit (UCI) avalikustas kvoodid Rio olümpiamängude maanteesõiduks. Eesti Jalgratturite Liit saadab tõenäoliselt meestest osalema Rein Taaramäe ja Tanel Kangerti.

Grupisõidu kohtade jaotamisel arvestati World Touri reitingut ja nende riikide puhul, kes sealt välja jäid, võeti arvesse Continental Tour edetabelit. Temposõidus arvestati lisaks veel mulluse MMi tulemusi. Eesti saab grupisõidu eliitklassis välja panna kaks meesratturit. Eesti Olümpiakomitee peab lõplikud Eestit esindavate ratturite nimed kinnitama 2016. aasta suve alguseks.

Eesti Jalgratturite Liidu peasekretär Urmas Karlson peab tõenäoliseks, et arvestades mägist trassi saadetakse Rio olümpiale suure tõenäosusega Rein Taaramäe (Katjuša) ja Tanel Kangert (Astana). Varumeestena registreeritakse Gert Jõeäär (Cofidis)  ja Alo Jakin (Auber 93) . 

Maastikuratturi Martin Loo kvalifitseerumine Rio OM-le selgub 2016. aasta mais.

Maanteesõit toimub 6.-7. augustil Fort Copacabanas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles