FIFA presidendiks pürgija käis MMi osas välja revolutsioonilise plaani

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gianni Infantino.
Gianni Infantino. Foto: SCANPIX

FIFA presidenditoolile kandideeriv Gianni Infantino teatas, et tahab jalgpalli MM-finaalturniirist osavõtjate arvu veelgi laiendada. Lisaks on tal plaan korraldada turniir sellest tulenevalt mitte enam ühes-kahes riigis, vaid ühes piirkonnas.

Infantino lisas plaani oma ametlikku arengukavasse, mida ta esitleb 26. veebruaril toimuvatel FIFA presidendivalimistel. Tema plaan on loogilne jätk UEFA otsusele korraldada 2020. aasta EM 13 eri linnas üle kogu mandri. Lisaks usub Infantino, et MMil osalevate riikide arv tuleb tõsta praeguse 32 pealt 40 peale.

«Iga maailmajagu peab ootama vähemalt kaks MM-tsüklit, enne kui saab finaalturniiri korraldajaks uuesti kandideerida. See tagab võimalikult paljudele riikidele šansi seda suursündmust korraldada. Lisaks peaks FIFA kaaluma võimalust anda MMi korraldusõigus mitmele riigile korraga,» vahendab BBC Infantino sõnu.

Lisaks Infantinole kandideerivad FIFA presidendiks veel šeik Salman bin Ebrahim Al Khalifa, Jordaania prints Ali Bin Al Hussein, lõuna-aafriklane Tokyo Sexwale ning endine FIFA peasekretäri asetäitja Jerome Champagne. FIFA praegune president Sepp Blatter sai hiljuti eetikareeglite rikkumise eest kaheksa aasta pikkuse jalgpalliga tegelemise keelu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles