Video: NBAs langes 50 aastat püsinud omapärane rekord

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andre Drummond.
Andre Drummond. Foto: SCANPIX

Korvpalliliigas NBA tehti läinud ööl omapärast ajalugu, kui Detroit Pistonsi keskmängija Andre Drummond püstitas ühes mängus mööda visatud vabavisete rekordi. 36 korda joonel käinud Drummond saatis korvist mööda koguni 23 viset.

Senine «tipptulemus» kuulus 22 eksimusega 1967. aasta 1. detsembrist legendaarse Wilt Chamberlaini nimele. Drummondit toimunu aga eriti ei häirinud, sest Pistons alistas sellegipoolest Houston Rocketsi 123:114. «Võitsime mängu,» vastas ta lühidalt, kui temalt pärast lõpusireeni rekordi kohta küsiti. Rocketsit ei päästnud ka 33 punkti visanud, 17 lauapalli võtnud ja 14 korvisöötu andnud James Hardeni kolmikduubel.

Sama rahulik ei olnud Pistonsi peatreener Stan van Gundy, kes kirus mängu järel pikalt NBA reegleid, mis ei näe meelega vigade «raiumise» eest ette mingit karistust. «Kuna liiga tahabki sellist mängu näha, siis palun väga, seda fännid ka näevad,» pahandas van Gundy. Eriti totter olukord leidis aset teise poolaja alguses, kui Rockets saatis K. J. McDanielsi mängu vaid selleks, et too teeks üheksa (!) sekundiga Drummondile viis viga.

Samas märkis ka van Gundy ära selle, et loeb mängu lõpptulemus, meenutades nelja aasta tagust kohtumist, kui ta juhendas Orlando Magcicut ning kohtumises Golden State’iga tegid vastased samuti kehva vabaviskajana tuntud Dwight Howardi vastu samamoodi meelega vigu. Howard sai vabaviskejoonel käia rekordilised 39 korda ja tabas 21 viset. Tolles mängus kogus ta lõpuks 45 punkti ja 23 lauapalli ning Magic võitis vastaste taktikast hoolimata 117:109.

«On, nagu on,» võttis Drummond hiljem oma Twitteri-kontol mänguõhtu filosoofiliselt kokku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles