Judo Eesti meistrivõistlustel on kohal kõik Eesti tipud

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhan Mettis
Juhan Mettis Foto: Liis Treimann

Nädalavahetusel Tartus A.le.Coqi spordihoones toimuvatel judo Eesti meistrivõistlustel on maadlemas ka koondislased Juhan Mettis ning Grigori Minaškin. 

Laupäeval selgitatakse välja U-18 vanuseklassi Eesti meistrid ning pühapäeval lähevad jagamisele täiskasvanute Eesti meistritiitlid.  Mõlemasse vanuseklassi on registreerunud üle 100 võistleja, noortes on kõige arvukamalt võistlejaid poiste kehakaalus -66kg (17 võistlejat) ning täiskasvanutes meeste kehakaalus -73 kg (samuti 17 võistlejat).

Eelmise aasta noorte vanuseklassi tipud Pärt Laas ja Aslanbeg Puhm on noorte vanuseklassist välja kasvanud ning jätavad võimaluse noorematele ennast tõestada. Mõlemad maadlevad ka juba pühapäeval täiskasvanute vanuseklassis ning Laasil on aasta algusest ette näidata Läti lahtiste MV-te esikoht täiskasvanute vanuseklassis ning ta läheb kindlasti püüdma ka Eesti meistritiitlit. 

Täiskasvanute vanuseklassis on sellel aastal kodustel võistlustel kohal Tuneesia MK-lt võidukana naasnud Grigori Minaškin ja Juhan Mettis. Grigori Minaškini kehakaalus -100kg on praegu registreeritud 8 sportlast ning raskekaalus on Mettise suurimaks konkurendiks Dmitri Lepp. Praeguse olümpiareitingu seisuga on mõlemad sportlased olümpiale kvalifitseerunud ning EMV-te näol on tegemist kontrollvõistlusega enne veebruari algul toimuvat Pariisi Grand Slami. 

Lisaks raskekaaludele on oodata tõsist konkurentsi kõige arvukamates kehakaaludes -73kg, kus eelmise aasta tiitlit asub kaitsma Andre Seppa ning -81kg kategoorias on oodata vastasseisu Kristjan Tõniste, Künter Rothbergi, German Durani ja Aslanbeg Puhmi vahel. Aleksandr Marmeljuki eemalejäämisel -90kg võistlusest on šansid nooremate judokate Mattias Kuusiku ja Klen-Kristofer Kaljulaiu käes, kes varasemalt erinevates kaaludes on võistelnud. 

Võistluste algus mõlemal päeval 12.00, finaalblokk algab orienteeruvalt 15.30 ning sissepääs on kõikidele pealtvaatajatele tasuta. 

Pärast laupäeva õhtust võistlust toimub ka aasta parimate judokate autasustamine, kus parima judoka tiitlile kandideerivad Kristjan Tõniste, Grigori Minaškin ning Juhan Mettis. 

Teised kandidaadid juuniorite ja noorte vanuseklassis on:

Aasta parim judoka juuniorite klassis:

  • German Duran (Baltic Sea Open U-21 3. koht, Kaunase U-21 EK-etapi 7. koht)
  • Klen-Kristofer Kaljulaid (Baltic Sea Open U-21 1. koht, Kaunase U-21 EK-etapi 3. koht, Poola EK-etapi 7. koht, U-21 MM 9. koht) 
  • Mattias Kuusik (Baltic Sea Openi U-21 1. koht, Poola U-21 EK-etapi 7. koht, U-21 EM 9. koht)
  • Otto-Krister Imala (Portugali U-21 EK-etapi 5. koht, Praha U-21 EK-etapi 3. koht, Tampere TK EK-etapi 1. koht, U-21 MM 9. koht)  

Aasta parim judoka kadettide klassis:

  • Aslanbeg Puhm (Baltic Sea Openi U-18 2. koht, Venemaa EK-etapi 3. koht, Berliini U-18 EK-etapi 7. koht, Poola U-18 EK-etapi 3. koht, U-18 EM-i 7. koht) 
  • Pärt Laas (Baltic Sea Openi U-18 3. koht, Venemaa U-18 EK-etapi 7. koht, Berliini U-18 EK-etapi 7. koht, Poola U-18 EK-etapi 5. koht) 
  • Viktoria Mironova (Baltic Sea Openi U-18 1. koht, Portugali U-18 EK-etapi 5. koht)
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles